Fostul proprietar al cladirii este arhitectul Arghir Culina. Mostenitorii acestuia au contestat in Instanta valabilitatea titlului prin care statul a dobandit proprietatea hotelului Ambasador.

Eforturile de zece ani au fost incununate in cele din urma de succes, Inalta Curte de Casatie si Justitie confirmand prin hotarare irevocabila solutia pronuntata inca din anul 2003 de catre Tribunalul Bucuresti si confirmata de catre Curtea de Apel Bucuresti in anul 2012, prin care societatea "Ambasador SA a fost obligata sa lase reclamantilor in deplina proprietate si linistita posesie imobilul mentionat".

"Am fost convins inca de la momentul in care am preluat acest demers judiciar ca probele si argumentele juridice invocate sunt apte sa duca la restituirea in natura a imobilului de care fostul proprietar fusese in mod injust deposedat. Epopeea revendicarilor si multiplele sicane cu care am fost confruntati a facut insa ca multi dintre succesorii ce figurau ca reclamanti in cauza sa nu supravietuiasca fericitului deznodamant", a declarat avocatul Calin-Andrei Zamfirescu, coordonatorul echipei de proiect.

Echipa de avocati care a gestionat acest proiect a fost compusa din Calin-Andrei Zamfirescu, asociat senior ZRP, Cosmin Vasile, asociat coordonator ZRP, si Antoniu Obancia, asociat ZRP.