“Piata de capital are un loc important in viitorul Romaniei, existand in continuare un potential semnificativ inca neexploatat. SUA si investitorii asteapta IPO-uri la Bucuresti care sa ajute Romania sa depaseasca statutul de piata de frontiera si sa elibereze capital care sa fie utilizat in Romania”, a declarat Hans Klemm, in cadrul unei intalniri cu investitorii organizata de Fondul Proprietatea.

Si ambasadorul Marii Britanii in Romania, Paul Brummell, a subliniat faptul ca incetinirea procesului de privatizare pe bursa a atras atentia investitorilor straini.

“Romania este pe radarul investitorilor din Londra, dar sursa de oportunitati de investitie nu este la fel de puternica pe cat si-ar dori fondurile. Investitorii ar vrea sa vada oportuniti de plasamente in IPO-urile de stat care au fost amanate de ceva timp”, a mentionat Paul Brummell.

De cealalta parte, ambasadorul SUA a mai adaugat ca managementul profesionist si independent al companiilor de stat este esential pentru sustinerea cresterii economice si pentru a genera incredere in randul cetatenilor.

Sursa foto: Agerpres