Circa 16% din managerii si reprezentantii companiilor din Romania spun ca se concentreaza in urmatoarele 12 luni in primul rand pe supravietuire, potrivit unui studiu al companiei de consultanta si audit Ernst & Young.

“52% dintre managerii straini se concentreaza in urmatorul an pe cresterea companiilor pe care le conduc, in vreme ce doar 37% dintre cei romani spun acest lucru. Ecartul nu pare foarte mare, insa daca privim mai atent vedem ca in Romania diferenta este data de managerii care spun ca au companiile in ‘survival mode’”, a declarat la Mihai Pop, manager Ernst&Young Romania, in cadrul conferintei M&A Outlook 2013, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Ernst&Young, Erste Asset Management, Raiffeisen Investment si casa de avocatura Peli Filip.

In ceea ce priveste stagnarea pietei de M&A, Pop afirma ca aceasta este cauzata de mai multi factori printre care incertitudinea legislativa, dar si din cauza dificultatilor de finantare pe care companiile inca le au.

„Cei care vor sa faca achizitii le fac din rezervele de cash, si mai rar din finantare externa. Acest lucru limiteaza mult spectrul deal-urilor de M&A: de exemplu o companie cu afaceri de jumatate de miliard de lei, va putea sa cumpere doar societati de 20-30 mil. lei”, a mentionat Pop.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
OMV Petrom da startul vanzarii campurilor de petrol din Kazahstan
Setari Cookie-uri