Taxa la sanatate pentru chirii ╗ UN PRIM PAS spre impozitarea altor venituri decat salariul

Introducerea contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile obtinute din chirii de catre persoanele fizice, prevazuta in noua scrisoare cu FMI, reprezinta doar "un prim pas" pentru ca aceste contributii sa fie platite de persoanele care obtin venituri din alta sursa decat salariul.

"Referitor la introducerea CASS (contributiei de asigurari sociale de sanatate) in cazul veniturilor obtinute din chirii de persoanele fizice, precizam ca aceasta masura are in vedere largirea bazei de contributie, reprezentand un prim pas in vederea implementarii unei abordari fiscale unitare, astfel incat contributiile pentru sanatate sa fie platite de catre persoanele care obtin venituri si din alte surse decat cele de natura salariala", se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Finantelor.

FMI: Largirea bazei de contributii sociale, necesara

Seful misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter, a declarat saptamana trecuta, potrivit Mediafax, referindu-se la modificarea Codului Fiscal, ca este necesara si largirea bazei de contributii sociale, astfel incat sistemul sa poata fi durabil si sustenabil.

Autoritatile romane au convenit la finele lunii iulie cu FMI si Comisia Europeana (CE) un acord preventiv pe doi ani care va totaliza 4 miliarde euro, suma impartita egal de cele doua institutii financiare internationale, acordul stand-by urmand sa fie discutat de boardul FMI in toamna.

Cel mai recent acord al Romaniei cu FMI si UE, in valoare de 5 miliarde de euro si finalizat in luna iunie, a fost de asemenea de tip preventiv, dupa o intelegere stand-by de circa 13 miliarde de euro semnata in 2009 si incheiata in 2011.

Majorarea impozitelor pe chirii, in contextul reducerii TVA la paine, este o grava eroare!


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Legal Business »Setari Cookie-uri