PNL nu va ramane la guvernare daca nivelul cotei unice de impozitare va fi majorat pentru anul viitor, a declarat ministrul Finantelor, vicepremierul liberal Daniel Chitoiu.

Intrebat de presa daca PNL va mai ramane la guvernare daca anul viitor, din orice motiv, va fi majorata cota unica, Chitoiu a raspuns scurt : "Nu".

Liderii USL au vorbit la finalul ultimei sedinte a Uniunii despre varianta reducerii TVA si cresterii cotei unice in contextul discutiilor legate de constructia bugetara pentru anul 2014, conform Mediafax.

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, ca el este cel care i-a cerut ministrului de Finante diferite scenarii pentru cresterea incasarilor la buget, discutate in USL, deoarece este mai usor sa se ceara la TV scaderi de taxe si bani "mai ales cand ai campanie electorala si nicio responsabilitate".

El a precizat ca nu va majora cota unica de impozitare, dar ca i-a cerut ministrului de Finante diferite scenarii pentru cresterea incasarilor la buget, discutate in USL, si ca asteapta concluzii din partea acestuia

Citeste si:
Cresterea cotei unice ar insemna incalcarea programului de guvernare
Cresterea cotei unice ar...

Pozitia lui Chitoiu despre reducerea CAS si TVA

Reducerea contributiei de asigurari sociale si cea a taxei pe valoarea adaugata la unele produse vor fi discutate dupa analiza incasarilor bugetare din acest an si a indicatorilor macroeconomici aferenti constructiei bugetului pe anul viitor, afirma ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu.

Intrebat de jurnalisti daca mai sunt luate in calcul acordarea unor facilitati mediului de afaceri, precum reducerea CAS sau a TVA la unele produse, avand in vedere ca a doua rectificare bugetara din acest an este negtiva, Chitoiu a raspuns ca in acest moment este prematur sa fie luata o decizie.

"Reducerea cotelor de contributii sociale sau reducerea taxei pe valoare la alte produse agroalimentare nu se pot lua in discutie decat dupa ce vom avea toate analizele, inclusiv incasarile pe luna octombrie, si, de asemenea, avand in vedere si indicatorii macroeconomici de la care pornim in proiectia bugetului general consolidat pe anul viitor", a spus ministrul Finantelor.

Citeste si:
PNL a depus un proiect de lege pentru amanarea pensionarii anticipate
PNL a depus un proiect de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si