Potrivit proiectului de ordin, pana in 1 martie, vor fi facute toate demersurile legale necesare in vederea operationalizarii Tribunalului Specializat Bucuresti.

"In repetate randuri, conducerea Tribunalul Bucuresti a sesizat Ministerul Justitiei cu propunerea de infiintare a unui tribunal specializat, care ar urma sa functioneze in domenii precum: societati, registrul comertului, concurenta neloiala si insolventa la nivelul municipiului Bucuresti, si care sa contribuie la degrevarea judecatorilor de numarul mare de dosare si la cresterea specializarii actului de justitie", se mentionaza in referatul de aprobare a proiectului de ordin.

Proiectul de ordin va fi in dezbatere publica pana in 6 decembrie. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, in sedinta din 19 noiembrie, a avizat favorabil punerea in functiune in municipiul Bucuresti a acestui tribunal specializat.

Citeste si:

Comisia juridica a Senatului a adoptat, in 16 octombrie, raportul favorabil la proiectul care face posibila infiintarea tribunalelor specializate.

Senatorii din Comisia juridica au adoptat un amendament potrivit caruia acele cauze aflate in curs de judecata la data la care vor incepe sa functioneze tribunalele specializate si care sunt de competenta acestora se vor trimite pe cale administrativa, din oficiu, spre solutionare tribunalelor specializate.

Potrivit unui alt amendament votat de membrii Comisiei, tribunalul specializat va avea competenta si in caz de trimitere spre rejudecare.