Ministerul Transporturilor a sesizat DNA dupa un control la CFR

Corpul de Control al Ministerului Tranporturilor a sesizat DNA si Sectia Regionala de Politie de Transporturi Bucuresti dupa un control la CFR SA, in urma caruia au fost constatate deficiente de natura economica, administrativa sau organizatorica, precum si indicii privind savarsirea de infractiuni, scrie Mediafax.

Ministerul Transporturilor a dispus controale la CFR SA, Tarom, CFR Marfa, CFR Calatori si Societatea de Administrare Active Feroviare SAAF, perioada analizata fiind ianuarie 2012 - septembrie 2013. Controlul la CFR SA s-a finalizat in noiembrie, raportul de la Tarom este pe circuitul de aprobare, iar in cazul celorlalte trei companii, actiunile sunt in derulare, a comunicat Biroul de presa al Ministerului Transporturilor (MT).

Rezultatele actiunii de control de la CFR au fost consemnate in Raportul nr. 49627/04.11.2013, in cuprinsul documentului fiind mentionate deficientele de natura economica, administrativa, organizatorica, precum si aspecte care constituie indicii privind savarsirea unor infractiuni.

"Masurile dispuse pentru remedierea deficientelor de natura economica, administrativa si organizatorica sunt in curs de implementare. Avand in vedere aspectele constatate, ce constituie indicii privind savarsirea unor infractiuni, Directia Corpul de Control a sesizat organele abilitate ale statului (...) In acest sens, in luna noiembrie 2013, Corpul de Control a sesizat Directia Nationala Anticoruptie si Directia Politie Transporturi - Sectia Regionala de Politie de Transporturi Bucuresti", mai arata reprezentantii institutiei.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a acuzat la finele anului trecut conducerile companiilor feroviare CFR SA si CFR Calatori de management defectuos, in contextul in care, pe 24 decembrie, zeci de pasageri au asteptat mai multe ore in frig din cauza unor defectiuni ale garniturilor de tren.

Citeste si:
Cum se pregătesc autoritățile de vremea rea
Cum se pregătesc autoritățile...

Potrivit ministerului Transporturilor, managerii nu au luat masurile necesare in acest caz, incalcand prevederile legale, iar consiliile de administratie, conform legii, nu au intervenit in supravegherea activitatii managerilor pentru a asigura un transport civilizat calatorilor.

In replica, reprezentantii CFR SA au anuntat ca au fost luate toate masurile necesare pentru remedierea defectiunilor si reluarea circulatiei feroviare in conditii de siguranta, fara incalcarea prevederilor legale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri