Exista o "unda verde din partea Luxemburgului", a anuntat premierul Marelui Ducat Xavier Bettel intr-o conferinta de presa. Austria si-a dat si ea acordul, a anuntat o sursa europeana.

Acest text urmeaza sa extinda schimbul automat de informatii fiscale despre plati efectuate de catre trusturi sau fundatii si este o componenta importanta a aresenalului UE in lupta impotriva evaziunii fiscale si secretului bancar.

"Luxemburgul avanseaza de mult timp catre o piata bancara transparenta. Am confirmat astazi (joi) ca vrem sa avansam in aceasta directie", a declarat Bettel.

Citeste si:

Deciziile in domeniul fiscalitatii se iau cu unanimitat de catre cele 28 de state membre, iar Viena si Luxemburgul au refuzat, pana in prezent, sa semneze textul, cerand egalitatea de tratament cu cinci state care nu sunt membre UE - Elvetia, Liechtenstein, Monaco, Andorra si Saint-Marin - ca o conditie prealabila acordului lor.

Negocierile cu aceste state au inregistrat "progrese", sublinia in urma cu zece zile comisarul european insarcinat cu Fiscalitatea Algirdas Semeta.