Intrebat daca ii este frica de puscarie, Radu Mazare a spus: "Nu mi-e frica de puscarie, doar de Dumenezeu". Procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi, a declarat marti ca a fost inceputa urmarirea penala in dosarul in care au fost facute mai multe perchezitii, intre care si la locuinta primarului Radu Mazare, precizand ca aceasta cauza vizeaza fapte care intra in competenta Directiei.

"Este un dosar intrumentat de procurori din cadrul structurii centrale a Directiei Nationale Anticoruptie. In cursul diminetii s-au efectuat aproximaiv 12 perchezitii domiciliare la anumite persoane fizice si la o institutie publica", a spus Codruta Kovesi. Procurorul sef al DNA nu a vrut sa precizeze care sunt acuzatiile existente in acest dosar, spunand doar ca obiectul dosarului vizeaza fapte care intra in competenta Directiei.

HotNews.ro a publicat un film cu momentul in care primarul Constantei a fost ridicat de mascati dintr-un restaurant bucurestean.

Procurorii DNA au facut, marti, perchezitii la Primaria Constanta si la locuinta primarului Radu Mazare, intr-un dosar in care sunt vizate fapte de coruptie, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. DNA a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca procurorii fac perchezitii la 12 adrese din Constanta, Bucuresti si Dambovita, printre care si la sediul unei institutii publice, intr-un dosar in care se fac cercetari privind fapte de coruptie care ar fi fost comise, in 2011-2013, de functionari cu functii de conducere.

Citeste si:

Si reprezentantii Primariei Constanta au transmis, marti dimineata, un comunicat de presa in care precizeaza ca perchezitiile facute de procurorii DNA la sediul institutiei vizeaza constructia cartierului de locuinte sociale din oras, anchetatorii solicitand documente legate de acest proiect. "Documentele solicitate de procurori sunt pregatite si vor fi predate in scurt timp celor de la DNA", potrivit comunicatului transmis de Primaria Constanta.

Perchezitiile s-au desfasurat in absenta lui Mazare, care s-a aflat la Bucuresti, potrivit unor surse din administratia locala.
La ora transmiterii acestei stiri, perchezitiile la sediul Primariei Constanta, incepute la ora 8.00, continua. De asemenea, perchezitiile sunt in desfasurare si la vila din Mamaia a primarului, de unde mai multi anchetatori au iesit cu cutii cu documente si cu doua genti de voiaj, precum si cu o unitate de calculator, fara insa ca actiunea sa fie finalizata.

Perchezitiile au loc in prezenta avocatilor lui Radu Mazare, iar pana acum nici aparatorii primarului, nici membri ai familiei sau angajati ai primariei nu au facut declaratii jurnalistilor prezenti. Primarul Constantei, Radu Mazare, spunea, in 24 martie, ca Directia Nationala Anticoruptie il vizeaza intr-o noua ancheta, privind modul in care a fost construit cartierul de locuinte sociale din oras, procurorii solicitand primariei mai multe documente legate de aceasta investitie, in valoare totala de sapte milioane euro.

Radu Mazare este cercetat de DNA in trei dosare legate de retrocedari de terenuri, iar in 2008 a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, alaturi de alte persoane, tot intr-un dosar legat de retrocedari, acesta judecandu-se la Curtea de Apel Bucuresti.
Primaria Constanta a finalizat in vara anului trecut acest cartier de locuinte sociale, iar la inaugurarea ultimelor blocuri a fost prezent si premierul Victor Ponta. Cartierul este format din 17 blocuri, care au 906 locuinte - 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu doua camere si 171 de apartamente cu trei camere. In cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane.

Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 7 milioane de euro.