ANPC a demarat executarea silita a unei banci care incasat, in mod abuziv, "comisioane de administrare" de la 260 de clienti carora, prin internediul executorului judecatoresc, va trebui sa le restituie toate sumele colectate fara drept, a anuntat, miercuri, Marius Dunca, presedintele ANPC.

Potrivit lui Dunca, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a demarat procedura de executare silita pentru o banca impotriva careia nu mai putin de 240 de persoane au castigat in instanta, definitiv si irevocabil, restituirea unor comisioane percepute in mod abuziv, din iunie 2010 si pana in prezent, cu titlu de "comision de administrare".

Dunca a afirmat ca banca respectiva a fost initial amendata de ANPC, in 2010, dupa care, in 2012, institutia bancara a pierdut definitiv si irevocabil in instanta, iar demersurile pentru executarea silita s-au facut in 2014.

Presedintele ANPC a explicat ca persoanele care au castigat recuperarea comisioanelor au luat credite cuprinse intre 20.000 si 400.000 de euro. Marius Dunca a dat ca exemplu cazul unei persoane care, la un credit in valoare de 129.000 de euro, avea o dobanda de 3,4 la suta, iar comisionul de administrare era de 0,12 la suta. "Suma care trebuie inapoiata acestui client a fost calculata de ANPC la 5.991 de euro", a precizat el. Potrivit unor surse oficiale, banca executata silit este Volksbank, informeaza Mediafax.

Citeste si:
Mii de procese cu bancherii: cate sunt castigate irevocabil PLUS...
Mii de procese cu bancherii:...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Setari Cookie-uri