Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a castigat la Tribunalul Bucuresti un proces cu OTP Bank privind clauze abuzive din contracte de credit, presedintele ANPC spunand ca atunci cand decizia va deveni definitiva, banca va trebui sa modifice toate contractele care contin acele clauze.

"Este un prim pas, inceputul care ne da incredere ca se va face dreptate, ca vom intra in normalitate, iar cetatenii vor avea contracte curate, fara clauze abuzive care sa le afecteze grav interesele economice. In cazul in care vom obtine o decizie definitiva, OTP Bank va trebui sa modifice toate contractele care contin acele clauze, pentru eliminarea acelor clauze prin care banca putea sa modifice dobanzile fara acordul clientilor", a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, scrie Mediafax.

Presedintele ANPC a precizat ca este vorba de credite de nevoi personale, garantate cu ipoteca si credit ipotecar, in care este o clauza potrivit careia clientul va plati bancii o rata cu dobanda revizuibila in conformitate cu politica bancii. Astfel, banca poate sa modifice dobanda fara sa anunte clientul. Actiunea in care ANPC a chemat in judecata OTP Bank Romania, in contencios administrativ si fiscal, a fost inregistrata in martie la Tribunalul Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri