Un director si trei sefi de serviciu din E.ON, dar si un primar, retinuti pentru coruptie

Sapte persoane, intre care primarul din Sascut (Bacau), un director si trei sefi de serviciu din E.ON, au fost retinute de procurorii bacauani in cazul de coruptie in care sunt urmarite penal 17 persoane, multe dintre acestea avand functii de conducere in cadrul companiei.

Potrivit unui comunicat transmis, marti, de procurorii Parchetului Judecatoriei Bacau, in dosarul de coruptie vizand persoane cu functii de conducere din E.ON au fost retinuti sapte suspecti, cinci dintre ei urmand sa fie dusi la Judecatoria Bacau cu propunerea de arestare preventiva, pentru 30 de zile.

Printre cei sapte retinuti se numara si primarul localitatii Sascut din judetul Bacau, Cristinel-Costel Bostan, acuzat de furt de energie electrica, executarea sau folosirea de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare si cumparare de influenta.

De asemenea, au fost retinuti si mai multi angajati din cadrul E.ON, iar potrivit unor surse judiciare este vorba despre Stefan Vlasovanu, sef Formatie Masura la E.ON Romania, Denis Chiriac, sef Serviciu Inspectie E.ON si Claudiu Popovici, sef Formatie Masura la E.ON. Acestia sunt acuzati de instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si abuz in serviciu.

Totodata, printre retinuti se afla si Marius Bogdan Chitescu, directorul Departamentului de investigatii antifrauda din E.ON Romania, acuzat de instigare la abuz in serviciu si trafic de influenta. Conform procurorilor, in cazul altor doua persoana vizate in acest dosar s-a dispus cercetarea in libertate sub control judiciar.

Citeste si:
Piața alimentară volantă din Sectorul 6 este funcțională
Piața alimentară volantă din...

"Cu privire la cuantumul reprezentand prejudiciul creat E-ON Energie Romania urmeaza ca reprezentantii societatii sa reanalizeze cazurile care fac obiectul cercetarilor si sa precizeze cuantumul prejudiciului creat formuland in acest sens cerere de constituire ca parte civila in prezenta cauza", mentioneaza procurorii Parchetului Judecatoriei Bacau, informeaza Mediafax.

Reprezentantii Parchetului Judecatoriei Bacau au precizat ca in acest dosar sunt urmarite penal 17 persoane, care au fost audiate luni, intre acestea aflandu-se zece angajati cu functii de conducere din E.ON. Cele 17 persoane au fost ridicate de anchetatori in urma a 14 perchezitii care au avut loc la Iasi si Bacau, la sediile firmelor oamenilor de afaceri vizati, cat si la locuintele persoanelor care detin functii de conducere in cadrul E.ON Moldova.

Reprezentantii E.ON Moldova spun ca au pus la dispozitia procurorilor, ori de cate ori i-au fost solicitate, toate informatiile necesare pentru derularea investigatiei. "In ceea ce priveste ce s-a intamplat astazi la Bacau si la Iasi, precizam ca E.ON Romania a pus la dispozitia procurorilor, ori de cate ori i-au fost solicitate, toate informatiile necesare pentru derularea investigatiei. Avand deplina incredere in justitia din Romania, E.ON va continua sa coopereze cu autoritatile statului pentru bunul mers si finalizarea investigatiei. Fiind vorba despre o ancheta in derulare, ne abtinem de la alte comentarii, pana la o decizie definitiva a justitiei", afirma reprezentantii companiei. Acestia mai sustin ca E.ON Romania "aplica o politica de toleranta zero in ceea ce priveste furturile de energie electrica".

Citeste si:
E.ON a sprijinit 16 spitale implicate în lupta împotriva Covid 19
De la începutul pandemiei,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri