[UPDATE] Dan Adamescu a fost RETINUT. Este acuzat ca ar fi dat mita

Dan Adamescu, omul de afaceri care controleaza companiile Astra Asigurari si Unirea Shopping Center, a fost adus cu duba la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), fiind escortat de trupele speciale. Pe numele lui Adamescu a fost emis un mandat de aducere, pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat ca le-ar fi dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa.

[UPDATE] Dan Adamescu a fost RETINUT in dosarul in care este suspectat de dare de mita

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost retinut, astazi, in dosarul in care este suspectat ca le-ar fi dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna in dosare de insolventa solutii favorabile unor firme la care omul de afaceri era actionar, potrivit DNA.

Dan Adamescu nu a facut nicio declaratie la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Dan Adamescu a fost adus la Directia Nationala Anticoruptie pentru ca a incalcat obligatiile stabilite in cadrul masurii controlului judiciar.

Omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este urmarit penal pentru doua infractiuni de dare de mita. Adamescu a fost in 22 mai la DNA, pentru a-i fi aduse la cunostinta calitatea procesuala de suspect si acuzatiile. In aceeasi zi, procurorii au facut perchezitii la locuinta lui Dan Adamescu si la firmele detinute de acesta, in dosarul in care judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, toti de la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a civila, sunt acuzati ca ar fi luat mita pentru interventii in dosare de insolventa. Potrivit procurorilor, Dan Adamescu ar fi dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna in dosare de insolventa solutii favorabile unor firme la care omul de afaceri este actionar.

Citeste si:
Alexander Adamescu poate fi extradat
Alexander Adamescu poate fi...

"In cauza, exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile ca, in cursul lunii decembrie 2013, suspectul Adamescu Grigore Ioan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpatilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII Civila, pentru ca in schimb, magistratii sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era suspectul Adamescu Grigore Ioan", au aratat procurorii in ordonanta de efectuare a urmaririi penale. Dan Adamescu detine, printre altele, compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati.

Judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, toti de la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a civila, acuzati ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa, sunt arestati preventiv. Potrivit procurorilor, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistratii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a indeplini sau a nu indeplini ori a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor, pentru a decide privind modalitatile de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferential administratori judiciari, pentru a atribui preferential dosare de insolventa sau pentru a-si exercita influenta pe langa judecatori de la diverse instante din Bucuresti si din tara, folosind informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator, au aratat procurorii in referatul cu propunerea de arestare.

Sursa foto: Mediafax

Citeste si:
Hoții bancomatelor din două localități din Galați au fost prinși în...
Hoții bancomatelor din două...

Trebuie sa citesti si Avocatul lui Dan Adamescu s-a sinucis dupa ce si-a turnat seful la DNA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri