Conform sursei citate, femeia care ar fi santajat-o pe Livia Stanciu a lucrat cu sotul decedat al magistratului. Ea sustinea ca barbatul ii datora bani si i-a cerut judecatoarei 20.000 de euro, pentru a nu face public acest lucru, noteaza Mediafax.

Aceleasi surse au precizat ca femeia va fi adusa la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiata. In acest dosar, procurorii anticoruptie fac, luni, trei perchezitii in municipiul Galati.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat luni, intr-un comunicat de presa, ca se fac cercetari intr-o cauza penala "ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unei infractiuni de santaj, persoana vatamata fiind presedintele unei instante judecatoresti din Capitala".

Citeste si:

In acest caz, ca urmare a autorizarii de catre instanta, procurorii fac trei perchezitii in municipiul Galati, din care una la punctul de lucru al unui agent economic, noteaza Mediafax. Procurorii anticoruptie sunt sprijiniti de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei, a precizat DNA.

Surse judiciare au declara ca persoana care a fost santajata este Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). Potrivit surselor citate, judecatoarea Livia Stanciu a sesizat la DNA faptul ca a fost santajata.

Sursa foto: Agerpres