Tribunalul Bucuresti a motivat decizia de arestare preventiva a lui Mircea Basescu prin faptul ca acesta a recunoscut atat intalnirea cu fiul lui Sandu Anghel, cat si primirea banilor de la familia acestuia. In plus, inregistrarile care au fost facute publice in cazul mitei pe care Mircea Basescu ar fi primit-o de la clanul Mondial in schimbul folosirii inflentei pentru a obtine eliberarea sau miscosarea pedepsei interlopului au devenit probe in dosarul in care fratele presedintelui a fost arestat pentru 30 de zile.

Mircea Basescu a recunoscut fapta pentru care a fost arestat preventiv si anume primirea unei sume de bani de la clanul Bercea Mondial. Acest lucru reiese si din inregistrarile facute publice, in care fratele presedintelui discuta cu fiul interlopului. Inregistrarile sunt folosite ca probe in dosarul in care Mircea Basescu a fost arestat, dupa ce au fost autentificate, informeaza Digi24.

Inregistrarile depuse la dosar sunt folosite de Tribunalul Bucuresti pentru a motiva decizia arestarii preventive a lui Mircea Basescu. Fratele presedintelui a mentionat si ca suma primita urma sa fie folosita pentru o licitatie.

Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Mircea Basescu, pentru trafic de influenta, si a lui Marian Capatana, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, i-ar fi dat fratelui presedintelui Traian Basescu, noteaza Mediafax.

Decizia Tribunalului Bucuresti a fost contestata la Curtea de Apel, care va judeca vineri dosarul, urmand sa decida definitiv daca Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest sau vor fi cercetati in libertate. Mircea Basescu si Marian Capatana sunt incarcerati in arestul Politiei Capitalei de joi, cand au fost retinuti de procurori.

Citeste si:
Ziua sentintei pentru Voiculescu? Mogulul media are astazi termen...
Ziua sentintei pentru...

Fratele presedintelui a fost vizitat in arest de fiica sa, Raluca Basescu, care i-a dus medicamente, alimente si haine, dar si de catre avocatul sau. Mircea Basescu este acuzat ca, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Capatana, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o solutie favorabila in dosarul in care Sandu Anghel era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
DNA pune sechestru pe averea lui Mircea Basescu