Ginerele lui Bercea Mondial, acuzat ca l-ar fi santajat pe Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, caruia i-ar fi cerut 280.000 de euro amenintandu-l ca va face publice informatii compromitatoare, a fost arestat preventiv, vineri, seara, pentru 30 de zile, decizia nefiind definitiva.

Magistratii Tribunalului Constanta au admis, vineri seara, propunerea procurorilor DNA in cazul lui Marius Constantin, acuzat de santaj in stare de recidiva, si au emis pe numele acestuia mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, noteaza Mediafax.

Decizia instantei nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs. Mircea Basescu a fost santajat de ginerele si fiica lui Bercea Mondial, care l-au amenintat ca, daca nu le da 280.000 de euro, vor face publice informatii despre presupusa implicare a acestuia in fapte de coruptie, cei doi fiind prinsi cand primeau 10.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 ore, incepand de joi, ora 23.55, a lui Marius Constantin, pentru savarsirea infractiunii de santaj, in stare de recidiva, arata vineri DNA, intr-un comunicat de presa. Sursa citata a precizat ca in aceeasi cauza mai sunt cercetate doua persoane, respectiv Izaura Anghel si minor in varsta de 17 ani, fata de care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj.

"In ordonanta de retinere intocmita de procurori se arata ca, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, la datele de 26 mai 2014 si 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrangeri asupra unei persoane, denuntator in cauza, constand in amenintarea cu darea in vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in infractiuni de coruptie. Amenintarile au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vatamata sa dea suma de 280.000 euro", potrivit DNA.

Potrivit unor surse judiciare, denuntatorul este Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, iar cei care l-ar fi santajat sunt ginerele lui Bercea Mondial si una dintre fiicele acestuia. In 29 mai, Marius Constantin si celelalte doua persoane au fost prinsi in flagrant, in timp ce primeau 10.000 euro de la denuntator, potrivit DNA. In cazul Izaurei Anghel si a celeilalte persoane, procurorii au luat masura controlului judiciar.

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, sustine insa ca banii pe care i-a luat de la Mircea Basescu joi seara reprezinta o parte dintr-o datorie mai veche, de 600.000 de euro, pe care fratele presedintelui Traian Basescu i-a primit de la Sandu Anghel, pentru a-l ajuta pe acesta sa scape de inchisoare. Izaura Anghel spune ca familia sa i-a dat lui Mircea Basescu 600.000 de euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial sa scape de inchisoare, iar dupa ce tatal ei a fost condamnat la inchisoare, i-a cerut fratelui presedintelui Traian Basescu banii respectivi inapoi.

Ulterior, Mircea Basescu a inapoiat familiei Anghel suma de 315.000 euro, urmand sa mai restitue inca 285.000 de euro, potrivit Izaurei Anghel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri