Ginerele lui Bercea Mondial, acuzat ca l-ar fi santajat pe Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, caruia i-ar fi cerut 280.000 de euro amenintandu-l ca va face publice informatii compromitatoare, a fost arestat preventiv, vineri, seara, pentru 30 de zile, decizia nefiind definitiva.

Magistratii Tribunalului Constanta au admis, vineri seara, propunerea procurorilor DNA in cazul lui Marius Constantin, acuzat de santaj in stare de recidiva, si au emis pe numele acestuia mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, noteaza Mediafax.

Decizia instantei nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs. Mircea Basescu a fost santajat de ginerele si fiica lui Bercea Mondial, care l-au amenintat ca, daca nu le da 280.000 de euro, vor face publice informatii despre presupusa implicare a acestuia in fapte de coruptie, cei doi fiind prinsi cand primeau 10.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 ore, incepand de joi, ora 23.55, a lui Marius Constantin, pentru savarsirea infractiunii de santaj, in stare de recidiva, arata vineri DNA, intr-un comunicat de presa. Sursa citata a precizat ca in aceeasi cauza mai sunt cercetate doua persoane, respectiv Izaura Anghel si minor in varsta de 17 ani, fata de care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj.

"In ordonanta de retinere intocmita de procurori se arata ca, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, la datele de 26 mai 2014 si 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrangeri asupra unei persoane, denuntator in cauza, constand in amenintarea cu darea in vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in infractiuni de coruptie. Amenintarile au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vatamata sa dea suma de 280.000 euro", potrivit DNA.

Citeste si:
Mircea Basescu cere arestarea la domiciliu in locul celei preventive
Mircea Basescu solicita...

Potrivit unor surse judiciare, denuntatorul este Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, iar cei care l-ar fi santajat sunt ginerele lui Bercea Mondial si una dintre fiicele acestuia. In 29 mai, Marius Constantin si celelalte doua persoane au fost prinsi in flagrant, in timp ce primeau 10.000 euro de la denuntator, potrivit DNA. In cazul Izaurei Anghel si a celeilalte persoane, procurorii au luat masura controlului judiciar.

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, sustine insa ca banii pe care i-a luat de la Mircea Basescu joi seara reprezinta o parte dintr-o datorie mai veche, de 600.000 de euro, pe care fratele presedintelui Traian Basescu i-a primit de la Sandu Anghel, pentru a-l ajuta pe acesta sa scape de inchisoare. Izaura Anghel spune ca familia sa i-a dat lui Mircea Basescu 600.000 de euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial sa scape de inchisoare, iar dupa ce tatal ei a fost condamnat la inchisoare, i-a cerut fratelui presedintelui Traian Basescu banii respectivi inapoi.

Ulterior, Mircea Basescu a inapoiat familiei Anghel suma de 315.000 euro, urmand sa mai restitue inca 285.000 de euro, potrivit Izaurei Anghel.

Citeste si:
Avocatul lui Mircea Basescu: Florin Anghel este cercetat pentru...
Avocatul lui Mircea Basescu:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Capatana: Traian Basescu stia ca fratele sau luase bani de la Bercea