Fisierele video pe care fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, le-a depus ca probe in sustinerea plangerii sale impotriva fratelui presedintelui, Mircea Basescu, au fost folosite de anchetatori doar dupa ce au fost certificate de un specialist tehnic al DNA, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit surselor citate, dupa depunerea inregistrarilor cu Mircea Basescu discutand cu Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, anchetatorii le-au transmis unui specialist tehnic din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru evaluarea si expertizarea lor, potrivit Mediafax.

Ulterior evaluarii, inregistrarile au fost certificate ca autentice printr-un document ce se va regasi la dosarul cauzei, iar astfel au putut constitui probe ale acuzarii, spun aceleasi surse.

Sursele citate mai sustin ca pe parcursul anchetei, dar si la un eventual proces, inregistrarile vor putea fi reexpertizate, in functie de solicitarile partilor, caz in care acestea vor ajunge la Institutul National de Expertize Criminalistice (INEC).

Conform acelorasi surse, inregistrarile depuse de fiul lui Bercea Mondial, dupa certificarea lor de catre specialistul DNA, constituie probe si pot produce efecte juridice.

Citeste si:
Fiul lui Bercea Mondial, audiat de catre DNA
Fiul lui Bercea Mondial,...

Tribunalul Bucuresti a decis, in 20 iunie, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Mircea Basescu, pentru trafic de influenta, si a lui Marian Capatana, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel i-ar fi dat fratelui presedintelui Traian Basescu, pentru ca Bercea Mondial sa scape de inchisoare. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va judeca in 27 iunie dosarul, urmand sa decida definitiv daca Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest sau vor fi cercetati in libertate.

Inregistrarile incriminatoare, folosite ca proba in dosar

Judecatorul care a dispus arestarea a aratat, in motivare, ca inregistrarile in care apar Mircea Basescu si Marian Capatana, puse la dispozitie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar daca ele au fost contestate de cei doi, si pot reprezenta mijloace de proba in dosar.

"Sustinerile apararii, in sensul inadvertentelor de natura a releva lipsa de autenticitate si caracterul posibil contrafacut al inregistrarilor, nu se bazeaza pe elemente faptice ori concrete care sa contureze o indoiala veridica asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetarilor in cauza se poate proceda la verificarea acestui caracter, in masura in care se va aprecia ca fiind utila, pertinenta si concludenta o proba stiintifica care sa aiba un asemenea obiectiv", a aratat judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti care a decis arestarea lui Mircea Basescu si a lui Marian Capatana.

Fratele sefului statului a fost retinut si, ulterior, arestat, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenta de care este acuzat Mircea Basescu.

Citeste si:
George Maior, audiat in dosarul Laurei Codruta Kovesi
George Maior, audiat in...

Pe de alta parte, in urma unei plangeri facute de Mircea Basescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis in judecata, luni, pentru santaj cu circumstante agravante, in stare de recidiva, in timp ce concubina acestuia, Izaura Anghel, si fratele ei minor, Grinica Ion Anghel, au fost trimisi in judecata, sub control judiciar, pentru santaj cu circumstante agravante. In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata si Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infractiuni concurente de santaj, dintre care una in stare de recidiva, in timp ce mama acestuia, Fanica Anghel, a fost deferita justitiei pentru santaj.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
DNA pune sechestru pe averea lui Mircea Basescu