Tribunalul Bucuresti a motivat decizia de arestare preventiva a lui Mircea Basescu prin faptul ca acesta a recunoscut atat intalnirea cu fiul lui Sandu Anghel, cat si primirea banilor de la familia acestuia. In plus, inregistrarile care au fost facute publice in cazul mitei pe care Mircea Basescu ar fi primit-o de la clanul Mondial in schimbul folosirii inflentei pentru a obtine eliberarea sau miscosarea pedepsei interlopului au devenit probe in dosarul in care fratele presedintelui a fost arestat pentru 30 de zile.

Mircea Basescu a recunoscut fapta pentru care a fost arestat preventiv si anume primirea unei sume de bani de la clanul Bercea Mondial. Acest lucru reiese si din inregistrarile facute publice, in care fratele presedintelui discuta cu fiul interlopului. Inregistrarile sunt folosite ca probe in dosarul in care Mircea Basescu a fost arestat, dupa ce au fost autentificate, informeaza Digi24.

Inregistrarile depuse la dosar sunt folosite de Tribunalul Bucuresti pentru a motiva decizia arestarii preventive a lui Mircea Basescu. Fratele presedintelui a mentionat si ca suma primita urma sa fie folosita pentru o licitatie.

Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Mircea Basescu, pentru trafic de influenta, si a lui Marian Capatana, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, i-ar fi dat fratelui presedintelui Traian Basescu, noteaza Mediafax.

Decizia Tribunalului Bucuresti a fost contestata la Curtea de Apel, care va judeca vineri dosarul, urmand sa decida definitiv daca Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest sau vor fi cercetati in libertate. Mircea Basescu si Marian Capatana sunt incarcerati in arestul Politiei Capitalei de joi, cand au fost retinuti de procurori.

Fratele presedintelui a fost vizitat in arest de fiica sa, Raluca Basescu, care i-a dus medicamente, alimente si haine, dar si de catre avocatul sau. Mircea Basescu este acuzat ca, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Capatana, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o solutie favorabila in dosarul in care Sandu Anghel era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri