Procurorii DNA arata in rechizitoriu ca, in dimineata zilei de 13 iulie 2013, la ora 9.55, Adrian Duicu, aflat in sediul Guvernului, l-a sunat pe Ponea si a spus ca asteapta sa intre la premierul Victor Ponta, unde s-ar fi aflat deja ministrul de Interne.

"Ponea Constantin Stefan: Alo?
Duicu Ioan-Adrian: Sunt aici, in cabinet.
Ponea Constantin Stefan: Sa traiti domn' presedinte.
Duicu Ioan-Adrian: Astept sa vina. M-auzi? E ministru' tau inauntru.
Ponea Constantin Stefan: Pai, vorbim dupa aia cand puteti dumneavoastra ca nu stiam pe unde sunteti. De aia...
Duicu Ioan-Adrian: Nu. Sunt aicea, in cabinet, astept sa intru. Si e ministru' tau inauntru, zic. Ministru' tau e aici, inauntru.
Ponea Constantin Stefan: Da.
Duicu Ioan-Adrian: Da?
Ponea Constantin Stefan: Sunteti bine, da?
Duicu Ioan-Adrian: Da. Da. Astept aici...
Ponea Constantin Stefan: Bine.
Duicu Ioan-Adrian: Bun.
Ponea Constantin Stefan: Sa traiti", potrivit interceptarilor din dosar.

Procurorii sustin ca, in urma acestor demersuri, Duicu a obtinut inca unul din foloasele solicitate de catre Stefan Ponea, anume ca acesta sa fie mentinut in functia de inspector-sef al inspectoratului judetean de politie Mehedinti pana in momentul in care sotia sa Ponea Elisabeta avea sa fie numita intr-o functie de conducere in cadrul unei unitati de parchet din Bucuresti si ca, in acel moment, acesta sa fie numit un post de conducere in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, fostul sef al IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si alte opt persoane au fost trimisi in judecata in dosarul in care sunt acuzati de fapte de coruptie.