Adrian Duicu, fostul baron PSD de Mehedinti, condamnat definitiv la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta

Inalta Curte l-a condamnat miercuri pe Adrian Duicu, fostul sef CJ Mehedinti (ex-PSD, actual membru Pro Romania) la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare.

Procurorii DNA sustineau in 2014, in referatul la dosarul de coruptie al lui Adrian Duicu, faptul ca acesta si-a folosit calitatea influenta pentru a determina o promovare in centrala Ministerului Afacerilor de Interne pentru Stefan Constantin Ponea, seful Politiei Mehedinti. Procurorii sustineau ca traficul de influenta s-a facut din biroul de premier al lui Victor Ponta de la Palatul Victoria, scrie G4Media.

Fapte de baron

Conform DNA, in perioada martie - iunie 2013, Adrian Duicu a afirmat fata de Stefan Ponea, cand acesta din urma era inspector sef al IPJ Mehedinti, faptul ca are influenta asupra mai multor functionari publici (membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, pe de o parte, si consilierii locali din cadrul Consiliului local al municipiului Orsova, pe de alta parte).

Totodata, Adrian Duicu i-ar fi promis lui Stefan Ponea ca isi va folosi aceasta influenta pentru a-i determina pe functionarii publici sa faca acte care intra in atributiile lor de serviciu.

In cazul membrilor Guvernului, functionarilor publici din conducerea MAI si al sefului IGPR, Duicu si-ar fi folosit influenta sa il mentina temporar pe Stefan Ponea in functia de inspector sef al IPJ Mehedinti, iar la o data ulterioara sa il numeasca intr-o functie de conducere in cadrul IGPR, respectiv director adjunct al Directiei de Ordine Publica, precum si sa numeasca o persoana din familia acestuia intr-o functie de conducere in Ministerul Public, arata DNA.

Citeste si:
Iubita lui Marian Oprisan, PSD, angajata pe mii de euro la ASF
Iubita lui Marian Oprisan,...

In ceea ce ii priveste pe membrii Consiliului local al municipiului Orsova, influenta lui Duicu urma a fi exercitata pentru a-i determina sa aprobe scoaterea din domeniul public si concesionarea catre o alta persoana din familia lui Stefan Ponea, la un pret "convenabil", a doua suprafete de teren (in suprafata totala de aproximativ 200 de mp, terenuri situate in centrul municipiului Orsova si reprezentand acostamentul unei strazi).

DNA mai sustinea ca, in luna august 2013, realizatorul TV Andrei Badin a pretins si primit de la Duicu suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presa care il viza, la acel moment, pe ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Sursa foto: Coruptie/ Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri