Cand a ajuns Dan Voiculescu stapan absolut peste banii Securitatii

O procura datata in 1995, prin care Dan Voiculescu a fost mandatat cu puteri discretionare si irevocabile asupra companiei Crescent, arata cine patrona, de fapt, offshore-ul prin care Securitatea si-a derulat operatiunile de export in anii ’80.

Grupul de companii Crescent, strans legat de operatiunile Securitatii in anii ’80, se afla la temelia imperiului politico-financiar al lui Dan Voiculescu. Prin aceste firme s-au derulat o mare parte din exporturile Republicii Socialiste Romania inainte de 1989.

Seful Antenelor a fost chestionat recent de catre judecatori despre beneficiarii reali ai Crescent, cu ocazia audierilor in dosarul penal in care a fost condamnat la zece ani de inchisoare pentru spalare de bani. Si in fata instantei, dar si in cartile pe care le-a scris sau declaratii anterioare, Dan Voiculescu a afirmat ca patronul Crescent era un cetatean grec de origine libaneza, Fouad Sanbar, pe care l-a cunoscut inca din 1981 si cu care a colaborat, inainte de revolutie, in derularea unor exporturi romanesti. Dan Voiculescu a devenit, in 1984, directorul filialei din Romania a Crescent Commercial & Maritime Ltd. Dupa revolutie, relatiile dintre Crescent si Dan Voiculescu s-au dezvoltat vertiginos: practic, in toate companiile infiintate de Dan Voiculescu la inceputul anilor ’90, figura ca actionar si firma Crescent.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Fiscul a confiscat 100.000 euro pentru prejudiciul lui Voiculescu
Fiscul a confiscat 100.000 de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri