Politistii si procurorii fac, luni, perchezitii la mai multe firme, printre care si societatea SIVECO, intr-un dosar in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice.

Potrivit Politiei Romane, perchezitiile au loc la sapte adrese din Bucuresti si din judetele Ilfov si Giurgiu, fiind vizate domiciliile suspectilor si sediile unor societati comerciale. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca printre firmele perchezitionate este si compania SIVECO.

Zece persoane vor fi aduse la audieri, iar in functie de probatoriul administrat si de aspectele rezultate in urma perchezitiilor, vor fi dispuse masurile legale in acest dosar, in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala.

"In fapt, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei compani producatoare de programe informatice ar fi creat un circuit infractional format din peste 50 de societati comerciale prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive derulate in perioada 2009-2013, in valoare de aproximativ 10 milioane de euro", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Din cercetari a reiesit ca in contabilitatea producatorului de soft ar fi fost inregistrate achizitii fictive de servicii reprezentand crearea unor programe informatice care in realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

Citeste si:
Perchezitii la vanzatorii de petarde: cate produse au fost confiscate
Perchezitii la vanzatorii de...

Potrivit unor surse judiciare, SIVECO ar fi achizitionat fictiv servicii de programare informatica de la mai multe firme de tip "fantoma". In lantul evazionist ar fi fost implicate mai multe firme de tip "fantoma", iar unele dintre acestea, care ar fi furnizat servicii informatice companiei SIVECO, ar apartine unor cetateni de etnie roma din Sintesti.

Perchezitiile sunt facute de ofiteri ai Directiei de Investigare a Fraudelor din Politia Romana, sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. La perchezitii participa si politisti de la inspectoratele judetene de politie din Giurgiu si Ilfov, cu suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale.

Cititi si Scandalul manualelor scolare digitale: cine sunt si ce afaceri deruleaza firmele care au castigat licitatia

Citeste si:
Fratele fugarului Sebi Ghita, trimis in judecata de DNA
Fratele fugarului Sebi Ghita,...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Noi perchezitii la firme suspectate de evaziune fiscala