Biris Goran, in calitate de reprezentant conventional principal al Aversa Manufacturing SRL, a castigat irevocabil impotriva Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.) in litigiul demarat de AAAS referitor la pretinsa nelegalitate a adjudecarii bunurilor Aversa S.A. in cadrul licitatiei din 11 septembrie 2013.

Canadienii de la Benevo au preluat in toamna lui 2013 prin subsidiara Blue Diamond, alaturi de producatorul de mase plastice Autoplast, activele companiei falimentare Aversa SA, printre care si un teren de 10 ha in zona Obor, tranzactie de 17,3 mil. euro ( fara TVA).

Litigiul a inceput cand A.A.A.S. a contestat in instanta vanzarea activelor detinute de Aversa SA (in faliment) in cadrul licitatiei publice organizate la data de 11 septembrie 2013, catre clientul Biris Goran, Aversa Manufacturing S.R.L. (membra a grupului Benevo). Aceasta contestatie a fost insa formulata tardiv, chestiune invocata de catre avocatii Biris Goran si in fata Tribunalului Bucuresti. In data de 28.11.2013 Tribunalul Bucuresti a respins apararile Aversa Manufacturing cu privire la tardivitate si a judecat litigiul pe fond. In data de 17 aprilie 2014, Tribunalul Bucuresti a respins contestatia A.A.A.S., constatand ca vanzarea activelor Aversa SA s-a realizat cu respectarea tuturor cerintelor legale.

Desi in prima instanta Tribunalul Bucuresti a respins apararile Aversa Manufacturing cu privire la tardivitatea contestatiei A.A.A.S. si a judecat litigiul pe fond, in data de 22 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul Aversa Manufacturing si a constatat ca A.A.A.S. a formulat tardiv contestatia impotriva procesului verbal de adjudecare a bunurilor Aversa SA. Prin aceeasi Decizie, Curtea de Apel Bucuresti a respins si recursul A.A.A.S. cu privire la fondul litigiului si a obligat A.A.A.S. la plata cheltuielilor de judecata catre Aversa Manufacturing SRL. Decizia pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti este irevocabila.

Litigiul a ajuns in recurs la Curtea de Apel Bucuresti, care solutionand ambele recursuri declarate, a admis recursul Aversa Manufacturing si a constatat ca A.A.A.S. nu si-a exercitat contestatia in termenul prevazut de lege. Recursul formulat de A.A.A.S. a fost respins ca neintemeiat si institutia obligata la plata tuturor cheltuielilor de judecata suportate de Aversa Manufacturing.

Echipa Biris Goran a fost coordonata de avocatul partener Raluca Nastase si avocatul colaborator Andra Surariu, si, impreuna cu ceilalti membri ai echipei, a fost asistata de alte firme de avocatura. In plus fata de asistenta in instanta, Biris Goran a oferit Aversa Manufacturing consultanta cu privire la toate aspectele tranzactiei – de la aspecte specifice procedurii de insolventa la aspecte de dreptul muncii, drept societar si real estate.

Aversa Manufacturing a devenit profitabila si si-a marit forta de munca cu 25% in primele 12 luni. Compania intentioneaza sa investeasca pana la 65 de milioane de lei (15 milioane euro) intr-o fabrica noua, in Bucuresti. Investitia va creste gradul de competivitate al companiei si va imbunatati tehnologia si procesele de productie. Noua investitie va mari forta de munca cu aproximativ 1350 de posturi vacante pana in 2018. Compania va decide in curand locatia noii fabrici.

Aversa Manufacturing este singurul producator de pompe centrifuge din Romania, produsele sale fiind folosite in infrastructura, industria energetica, irigatii si industria petrolului. Aversa SA a fost in insolventa timp de 7 ani dupa care a fost privatizata in septembrie 2013. In 12 luni, Aversa Manufacturing a reluat cu succes productia, a angajat peste 270 de muncitori, a inceput sa faca export si a onorat comenzile clientilor. Cererea clientilor a fost atat de mare incat Aversa Manufacturing isi creste acum forta de munca si planuieste sa investeasca in fabrica pentru o continua expansiune si modernizare.

Aversa are o traditie de peste 132 de ani in furnizarea de pompe personalizate pentru infrastructura romaneasca si pentru exportul in peste 11 tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri