Decizie a Curtii de Apel Bucuresti: Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securitatii

Instanta suprema a decis faptul ca Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securitatii, si a admis recursul CNSAS fata de hotararea Curtii de Apel Bucuresti.

Omul de afaceri Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securitatii, a decis definitiv, miercuri, instanta suprema, care a admis recursul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) fata de hotararea Curtii de Apel Bucuresti din septembrie 2013, potrivit Mediafax.

"Admite recursul declarat de CNSAS, modifica sentinta atacata in sensul ca admite actiunea reclamantului CNSAS, constata calitatea de colaborator al securitatii in privinta paratului Columbeanu Adrian Irinel. Definitiva", se aratra in decizia instantei supreme. Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 9 septembrie, ca Irinel Columbeanu nu a fost colaborator al Securitatii si a respins ca neintemeiata actiunea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS). In motivarea deciziei de atunci, Curtea de Apel Bucuresti a aratat ca notele informative predate de el "nu denunta activitatile si atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist cu consecinta ingradirii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului".

CNSAS a cerut, in 26 aprilie, Curtii de Apel Bucuresti sa constate calitatea de colaborator al fostei Securitati a lui Irinel Columbeanu. Directia de specialitate a CNSAS a constatat ca Irinel Columbeanu a fost colaborator al fostei Securitati. Nota de constatare a fost inaintata Colegiului CNSAS, insotita de intreaga documentatie care a stat la baza intocmirii ei. Colegiul CNSAS a aprobat nota, dispunand introducerea unei actiuni in constatare a calitatii de colaborator al fostei Securitati a lui Irinel Columbeanu.

Dosarul a fost inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti - Sectia de contencios administrativ si fiscal in 26 aprilie. Potrivit unor surse judiciare, Irinel Columbeanu a fost verificat de CNSAS in calitate de candidat la Primaria Capitalei, la alegerile din 2012. Acesta ar fi fost recrutat de fosta Securitate in 1980 si ar fi avut numele conspirativ "Ivanescu".

Citeste si:
Irinel Columbeanu, portretul milionarului de tabloid
25 de ani de CAPITALISM:...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri