Bogdan Radulescu a fost condamnat la doi ani si sapte luni cu executare, de catre Tribunalul Bucuresti, in dosarul cu bijuteriille si ceasurile contrafacute.

Bogdan Radulescu, primul sot al Mihaelei Radulescu, a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la doi ani si sapte luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat ca a vandut bijuterii si ceasuri contrafacute, dar si pentru o evaziune de peste 300.000 lei, sentinta nefiind definitiva, potrivit Mediafax.

Bogdan Radulescu a fost arestat la inceputul lunii mai, pentru ca ar fi vandut bijuterii si ceasuri purtand marci consacrate care ar fi fost contrafacute, dar si pentru ca nu a platit taxele si impozitele datorate de firma sa bugetului de stat. Procurorii l-au trimis in judecata pe Bogdan Radulescu in 22 august, pentru evaziune fiscala si punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care il prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate.

Dupa aproape doua luni, in 16 octombrie, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Bogdan Radulescu la un an si sase luni de inchisoare pentru infractiunile de care este acuzat, la care a fost adaugat un spor de pedeapsa de un an si o luna, acesta urmand sa execute, daca pedeapsa ramane definitiva, doi ani si sapte luni de inchisoare. Instanta a mentinut, prin aceeasi decizie, masura arestarii preventive a lui Bogdan Radulescu.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea tuturor bunurilor contrafacute, care poarta insemnele produselor originale Swarovski, ridicate la perchezitiile facute de procurori la firma lui Bogdan Radulescu. Instanta l-a obligat pe Bogdan Radulescu sa plateasca Agentiei Nationale de Administrare Fiscala prejudicial produs, in suma de 306.780,40 de lei. Radulescu a mai fost obligat sa plateasca firmei Swarovski Aktiengesellschaft suma de 43.721,16 lei, din care care 38.423,16 lei sunt cheltuieli de judecata, iar restul sumei reprezinta daune morale si materiale, precum si 12.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat.

Prin decizia instantei au fost mentinute masurile asiguratorii dispuse de procurori, respective indisponibilizarea tuturor sumelor aflate in conturile lui Bogdan Radulescu si ale societatii B&B Marketing Online SRL, precum si sechestrul asigurator pe domeniului www.crystalglamour.ro. Sentinta poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Intr-un alt dosar, Bogdan Radulescu a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti, in iunie, la un an si sase luni de inchisoare cu executare, pentru ca a pus in circulatie produse care purtau o marca identica sau similara cu cea a unor branduri internationale. Instanta l-a obligat pe Bogdan Radulescu sa plateasca partilor civile - mai multe brand-uri de lux - echivalentul in lei a peste 8.500 de euro la cursul BNR de la data efectuarii platii. Decizia din acest dosar a fost contestata in septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, urmatorul termen fiind stabilit la 13 noiembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri