Fostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc, care are de executat patru ani si sase luni de inchisoare pentru o frauda de 2,7 milioane de euro adusa statului, ramane in Penitenciarul Rahova, dupa ce magistratii de la Judecatoria Sectorului 5 i-au respins cererea de liberare conditionata.

Mihai Necolaiciuc poate contesta decizia la Tribunalul Bucuresti. Daca si Tribunalul Bucuresti ii respinge cererea, Necolaiciuc se poate adresa din nou judecatorilor cu o cerere de liberare conditionata in luna ianuarie a anului viitor, arata Mediafax.

Fostul director general al CFR a cerut, marti, Judecatoriei Sectorului 5 sa fie eliberat din penitenciar, dupa doar 11 zile de la condamnarea la patru ani si sase luni de inchisoare din dosarul in care a fost gasit vinovat pentru fraudarea statului cu 2,7 milioane de euro.

"In doi ani si jumatate, cat timp s-a judecat acest dosar la Judecatoria Sectorului 1, s-a ajuns la concluzia ca sunt nevinovat si am fost achitat. Dupa trei infatisari, Curtea de Apel m-a condamnat. Eu nu acuz pe nimeni, insa va rog sa admiteti aceasta rugaminte de eliberare, pentru ca mai am alte trei dosare si nu vreau sa imi construiesc apararea. In aceste conditii nu pot face acest lucru", a spus, in fata instantei, Mihai Necolaiciuc.

Eu nu acuz pe nimeni, insa va rog sa admiteti aceasta rugaminte de eliberare.

Avocatii fostului director general al CFR si-au aparat clientul invocand faptul ca sunt indeplinite toate conditiile admiterii cererii de liberare conditionata si ca Mihai Necolaiciuc a executat mai mult de jumatate de pedeapsa in arest preventiv. "In ceea ce priveste indreptarea si reeducarea, pot sa va spun ca este indeplinita si aceasta conditie, dovada fiind si caracterizarea lui de la arest, el neavand nicio abatere, prezentand in permanenta un comportament pozitiv", a spus unul dintre avocatii lui Necolaiciuc.

Apararea a subliniat faptul ca fostul director general al CFR a stat in spatele gratiilor peste 800 de zile, dar si faptul ca Mihai Necolaiciuc se afla sub control judiciar in alte doua dosare. "Liberarea lui conditionata nu creeaza o perturbare a linistii publice", a aratat un alt avocat al lui Necolaiciuc. Pe de alta parte, reprezentantul Ministerului Public a cerut respingerea acestei solicitari si a invocat raportul comisiei de la Penitenciarul Rahova, in care se arata ca momentul liberarii conditionate poate fi amanat.

Mihail Necolaiciuc a formulat aceasta cerere intrucat, conform legii, "poate fi liberat conditionat condamnatul care a executat fractia de pedeapsa prevazuta in mod obligatoriu de lege, este disciplinat, staruitor in munca si da dovezi temeinice de indreptare, tinandu-se seama si de antecedentele penale", iar conform articolului 60 alineatul 2, "fractia de pedeapsa executata trebuie sa fie de 1/3, in cazul condamnatilor trecuti de varsta de 60 de ani, in cazul inchisorii care nu depaseste 10 ani, daca indeplinesc celelalte conditii prev. la art. 59 alin. 1 din vechiul C. pen". Mai exact, fostul sef al CFR a invocat faptul ca din pedeapsa trebuie scazuta perioada in care a stat in arest, respectiv din 17 iunie 2009 pana in 18 octombrie 2011, ceea ce inseamna ca el a ispasit mai mult de o treime din condamnare.

Fostul director general al CFR mai este judecat in alte trei dosare penale, aflate inca in faza primei instante, chiar daca au ajuns in fata judecatorilor din 2008, respectiv din 2009. Cele trei dosare in care este implicat fostul director al CFR sunt inca in etapa in care sunt efectuate expertize financiar-contabile. Chiar daca a fost citat de nu mai putin de 234 de ori, Judecatoria Sectorului 1 nu emis, in cei sase ani de cand Necolaiciuc se afla pe listele de sedinte ale instantei, o sentinta in aceste trei dosare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri