Votul a fost secret cu bile, parlamentarii PDL si PNL votand la vedere. Din numarul total de 168 de senatori, au votat 135, s-au inregistrat 72 de voturi "pentru" si 62 de voturi "impotriva", un vot fiind anulat, conform Mediafax.

Ma voi bate pentru a-mi dovedi nevinovatia in justitie.

Senatul a admis astfel solicitarea Parchetului de pe langa ICCJ, in favoarea formularii cererii de incepere a urmaririi penale, pe numele Ecaterinei Andronescu, pentru perioada in care a fost ministru.

Ecaterina Andronescu a tinut sa multumeasca senatorilor pentru votul dat. ”Ma voi bate pentru a-mi dovedi nevinovatia in justitie, si va rog sa nu va pierdeti increderea in onestitatea mea, merita sa ma bat, pentru ca e singura mea avere”, a spus senatorul PSD.

[UPDATE: 14:20] Plenul Senatului a aprobat, miercuri, inceperea urmaririi penale si in cazul senatorului PSD Serban Mihailescu, cu 77 de voturi "pentru", 51 "impotriva", un vot fiind anulat.

Citeste si:

Senatul a admis solicitarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind urmarirea penala a senatorului Serban Mihailescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului in perioada decembrie 2000 - octombrie 2003.

Proiectul de hotarare privind cererea de urmarire penala propus plenului de Comisia juridica a fost adoptat cu 77 voturi ”pentru”, 51 voturi ”impotriva”, un vot fiind anulat. Votul a fost secret cu bile. PleMihailescu este acuzat de instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani.

Sursa foto: Mediafax Foto