Aceeasi masura preventiva a fost dispusa pentru celelalte trei persoane retinute in acest dosar: Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, care au facut parte, si ei, din comisia care a acordat despagubirile, si cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nutiu, toti acuzati de abuz in serviciu.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva si poate fi contestata la aceeasi instanta. Dupa aflarea deciziei instantei, Bica a venit la arestul Politiei Capitalei, sambata dimineata, cu un autoturism condus de sotul ei.

Sefa DIICOT si celelalte persoane pentru care s-a cerut arestarea preventiva au fost libere sa plece dupa incheierea sedintei de judecata, cand instanta a ramas in pronuntare, intrucat le expirasera ordonantele de retinere. Judecarea propunerii de arestare a durat mai mult de zece ore.

Citeste si:

Sectia pentru procurori a CSM a incuviintat arestarea preventiva a Alinei Bica, dupa ce joi seara daduse unda verde doar pentru retinere si arest la domiciliu in cazul sefei DIICOT.

In acelasi dosar este urmarit penal, pentru abuz in serviciu, deputatul UDMR Marko Attila, si el membru al comisiei care a acordat despagubirile, procurorii DNA cerand Camerei Deputatilor aviz pentru arestarea acestuia. De abuz in serviciu este acuzat si un alt membru al comisiei, Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar. Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiar al despagubirii pentru terenul supraevaluat, este cercetat sub control judiciar.

Gheorghe Stelian, sustin anchetatorii, ar fi impartit cu alti trei oameni de afaceri cei 61 de milioane de euro - prejudiciul in urma despagubirii platite pentru terenul supraevaluat. Surse judiciare au declarat ca pentru inlesnirea aprobarii de catre comisia din ANRP a dosarului lui Gheorghe Stelian, Alina Bica ar fi primit, prin interpusi, un teren in Snagov, pe care ulterior l-ar fi vandut, iar o parte din bani ar fi ajuns la Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea.

Sursa foto: MediafaxFoto