Primarul orasului Nehoiu din judetul Buzau, arestat preventiv marti dupa-amiaza de Judecatoria Ploiesti, este pus sub urmarire penala pentru savarsirea mai multor infractiuni, intre care unele legate de fondul forestier si care ar fi fost savarsite in calitatea sa de presedinte al Comisiei de fond funciar.

Astfel, procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, care instrumenteaza dosarul primarului din Nehoiu, au inceput urmarirea penala in cazul acestuia pentru conflict de interese, abuz in serviciu, fals intelectual, reducerea suprafetei fondului forestier fara drept, instigare la infractiunile de fals intelectual, abuz in serviciu, distrugere de inscrisuri, taiere si sustragere ilegala de arbori, relateaza Mediafax.

Intr-un comunicat transmis miercuri, procurorii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti spun ca primarul ca Florentin Lungu a facut demersuri pentru a obtine un teren cu o suprafata de trei hectare si a intocmit ”in mod defectuos” documente in acest sens. Astfel, in calitate de presedinte al Comisiei de fond funciar, primarul a semnat doua procese-verbale de punere in posesie a unei persoane cu o suprafata de teren, desi stia ca acestea contineau date nereale.

Citeste si:

Anchetatorii sustin, totodata, ca primarul Florentin Lungu i-a instigat pe unii angajati ai Primariei Nehoiu si ai Ocolului Silvic Gura Teghii sa semneze in fals mai multe acte, sa distruga si ulterior sa rescrie registre de evidenta a proceselor-verbale de punere in posesie, sa intocmeasca in mod defectuos un plan parcelar, sa taie fara drept si sa sustraga material lemnos aflat pe terenul de trei hectare, taiere care a fost fectuata pentru crearea unui drum de acces catre mai multe constructii care ii apartineau edilului.

Magistratii Judecatoriei Ploiesti au admis, marti dupa-amiaza, propunerea procurorilor si au emis mandat de arestare pe numele primarului Florentin Lungu, insa decizia nu este definitiva, ea putand fi contestata. Florentin Lungu, primar PSD aflat la primul mandat, mai are un dosar penal in care este acuzat de comiterea a doua infractiuni de conflict de interese, dosar in care a fost trimis in judecata in stare de libertate in luna februarie acestui an. Dosarul se afla pe rolul Judecatoriei Paratlagele, iar dupa opt termene de judecata instanta nu s-a pronuntat in acest caz.

Noul dosar penal al primarului din Nehoiu nu este primul instrumentat de PCA Ploiesti in care procurorii acuza nereguli privind fondul forestier din zona Gura Teghii, judetul Buzau. Dosarul de coruptie in care este arestat preventiv fostul prefect al judetului, Paul Beganu, vizeaza, de asemenea, retrocedari de padure ilegale la Gura Teghii, fiind vorba despre o suprafata de peste 5.000 de hectare de padure.