Politistii Capitalei, impreuna cu procurori din cadrul Parchetului de langa Tribunalul Bucuresti, au facut miercuri 25 de perchezitii la mai multe imobile apartinand Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) si la locuintele unor persoane suspectate ca au furat combustibil din patrimoniul regiei, in Bucuresti, Ilfov si Giurgiu. In urma perchezitiilor, au fost aduse la audieri 20 de persoane, toate fiind ulterior retinute, relateaza Mediafax.

Suspectii ar fi sustras carburant din autobuzele parcate, ulterior combustibilul fiind vandut cu ajutorul unor intermediari. Tot in urma perchezitiilor, au fost ridicate inscrisuri, telefoane mobile si alte mijloace de proba, precum si cantitatea de 450 litri motorina.

Cercetarile sunt continuate in acest caz de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Investigatii Criminale din Politia Capitalei, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, furt calificat, complicitate la furt calificat si tainuire. RATB a anuntat ca a inceput, miercuri, o ancheta interna la nivelul tuturor autobazelor, pentru a vedea in ce masura angajatii regiei sunt implicati in furtul de combustibil din patrimoniul institutiei.