Investigatia Consiliului Concurentei a inceput in 2010 si a fost finalizata in luna decembrie. Amenzile sunt cuprinse intre 300.000 euro (Upetrom) si 900.000 euro (Dafora), au precizat sursele. Purtatorul de cuvant al grupului Upetrom, Radu Petrescu, a afirmat ca Upetrom 1 Mai nu a primit nicio notificare privind vreo amenda, iar compania produce utilaj petrolier, neavand operatiuni de forj petrolier.

"Upetrom nu a fost notificata de vreo amenda care sa o priveasca. Noi producem echipamente de foraj petrolier, dar nu avem activitati de foraj petrolier", a declarat Petrescu.

Grupul Upetrom este detinut de omul de afaceri Gabriel Comanescu. Companiile sanctionate vor avea la dispozitie 30 de zile sa conteste sanctiunile dupa ce vor primi decizia de la Consiliul Concurentei.

Compania Dafora este controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, iar Foraj Sonde Craiova face parte din grupul Bega, detinut de fratii Marius si Emil Cristescu. Foraj Sonde Targu Mures este detinuta de omul de afaceri Vasile Aron.

Consiliul Concurentei...
Citeste si: Dedeman a primit acordul Concurentei pentru preluarea Cemacon