Consiliul Concurentei a amendat cu aproape 3 milioane euro companiile Dafora Medias, Upetrom 1 Mai, Foraj Sonde Craiova si Foraj Sonde Targu-Mures pentru ca ar fi trucat unele licitatii pentru lucrari de foraj organizate de Romgaz Medias, au declarat pentru surse din piata energetica pentru Mediafax.

Investigatia Consiliului Concurentei a inceput in 2010 si a fost finalizata in luna decembrie. Amenzile sunt cuprinse intre 300.000 euro (Upetrom) si 900.000 euro (Dafora), au precizat sursele. Purtatorul de cuvant al grupului Upetrom, Radu Petrescu, a afirmat ca Upetrom 1 Mai nu a primit nicio notificare privind vreo amenda, iar compania produce utilaj petrolier, neavand operatiuni de forj petrolier.

"Upetrom nu a fost notificata de vreo amenda care sa o priveasca. Noi producem echipamente de foraj petrolier, dar nu avem activitati de foraj petrolier", a declarat Petrescu.

Grupul Upetrom este detinut de omul de afaceri Gabriel Comanescu. Companiile sanctionate vor avea la dispozitie 30 de zile sa conteste sanctiunile dupa ce vor primi decizia de la Consiliul Concurentei.

Compania Dafora este controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, iar Foraj Sonde Craiova face parte din grupul Bega, detinut de fratii Marius si Emil Cristescu. Foraj Sonde Targu Mures este detinuta de omul de afaceri Vasile Aron.

Citeste si:
Amenda de 150 de milioane de euro in Franta
Google, amendata cu 150 de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cazul licitatiilor trucate la Romgaz: Foserco, scutita de amenda