Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au retinut-o pentru 24 de ore pe Daniela Nastase, pentru trafic de influenta si vor cere joi Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a acesteia pentru 30 de zile, potrivit Mediafax.

Potrivit ordonantei de retinere, in noiembrie 2014, la propunerea unei persoane, denuntatoare in cauza, Daniela Nastase, sefa Serviciului resurse umane de la Primaria Sectorului 2 Bucuresti, a acceptat ca, in schimbul sumei de 11.000 de euro, sa intervina pe langa un coleg de la Serviciul spatiu locativ, pentru ca acesta sa inregistreze cinci dosare cu solicitarea de acordare a unor apartamente ANL ale unor persoane recomandate de denuntator, fara ca solicitantii sa fie prezenti personal, asa cum impun dispozitiile legale. Pentru acest "serviciu", Daniela Nastase intentiona sa ofere celuilalt functionar 1.000 din cei 11.000 de euro ceruti.

De asemenea, Daniela Nastase i-ar fi promis denuntatorului ca intervine la persoane cu putere de decizie din Primaria Sectorului 2, pentru ca cererile privind acordarea de locuinte ANL sa fie fie aprobate, garantand in acest sens.

Daniela Nastase a fost prinsa miercuri in flagrant, in timp ce primea suma de 11.000 de euro, fiind dusa la audieri si retinuta in noaptea de miercuri spre joi. Pe 15 ianuarie, Primaria Sectorului 2 i-a desfacut contractul de munca. "Referitor la retinerea in cursul zilei de 15 ianuarie a.c., de catre Directia Nationala Anticoruptie, a sefei Serviciului resurse umane, Daniela Nastase, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, Primaria Sectorului 2 anunta ca Primarul Neculai Ontanu a dispus: desfacerea contractului de munca al doamnei Daniela Nastase incepand cu data de 15 ianuarie", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 2.

Sursa foto: Euro/Shutterstock.com