Judecatorul Curtii Constitutionale Toni Grebla a fost adus de anchetatori, astazi, cu mandat, la Directia Nationala Anticoruptie, fiind suspectat de trafic de influenta.

Toni Grebla a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 09.00, fiind insotit de anchetatori.

Surse judiciare au declarat, potrivit Mediafax, ca a fost pus in aplicare un mandat de aducere emis de procurori pe numele judecatorului constitutional, intr-un dosar in care este suspectat de trafic de influenta.

Surse judiciare citate de B1 sustin ca Toni Grebla ar fi primit 56.000 de euro de la afaceristul Ion Bircina, in schimbul unor interventii la functionari publici. Totodata, Grebla a folosit gratuit un telefon inregistrat pe firma aceluiasi afacerist, de la care a primit gratuit bannere, capsatoare, capse, cordelina si alte materiale pentru afisaj electoral in campania electorala pentru alegerile legislative. In plus, el a beneficiat de service si asigurare pentru o masina de lux inregistrata tot pe firma lui Bircina.

Intrebat, la intrarea in sediul DNA, daca ar fi primit bani de la vreo persoana pentru a lua la Curtea Constitutionala o decizie in favoarea acesteia, Toni Grebla a raspuns: "Exclus asa ceva".

Toni Grebla este judecator la Curtea Constitutionala din decembrie 2013, din partea Senatului, el inlocuind-o atunci pe judecatoarea Iulia Motoc, aleasa magistrat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Dupa ce a fost numit judecator, Toni Grebla a demisionat din calitatea de senator PSD, detinuta din 2008.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri