Dan Voiculescu si-a epuizat caile de atac la sentinta: instanta suprema a respins recursul in casatie

Dan Voiculescu si-a epuizat caile de atac la sentinta de 10 ani de inchisoare primita in dosarul ICA, dupa ce instanta suprema i-a respins marti, recursul in casatie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat cu privire la admisibilitatea cererii depusa de avocatii lui Dan Voiculescu. In urma analizarii documentelor depuse la dosar, judecatorii instantei supreme au decis ca recursul in casatie, depus in 19 noiembrie 2014, sa fie respins ca inadmisibil, hotararea fiind definitiva. Aceasta a fost ultima cale de atac a sentintei din dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, in 6 ianuarie, contestatia in anularea formulata cu privire la aceeasi pedeapsa, respectiv de 10 ani de inchisoare, informeaza Mediafax.

Potrivit Codului de procedura penala, recursul in casatie urmareste sa supuna Inaltei Curti de Casatie si Justitie judecarea conformitatii hotararii atacate cu regulile de drept aplicabile. Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghita Mateut, sustine ca va face demersuri pentru revizuirea deciziei. De asemenea, aparatorul omului de afaceri spune ca a sesizat Curtea Europeana a Drepturilor Omului, aceasta urmand sa decida daca solicitarea este sau nu admisibila in principiu.

Cine a mai fost condamnat in dosar

In 8 august, completul de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti format din magistratii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, si pe fostul ministru Sorin Pantis la sapte ani de inchisoare.

In acelasi dosar, fostul director al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, a primit sase ani de inchisoare. Tot la sase ani de inchisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS. Flavius Adrian Pop, fost sef de serviciu in ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin si Constantin Baciu au primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Vica Ene si Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

Citeste si:
Fiscul a confiscat 100.000 euro pentru prejudiciul lui Voiculescu
Fiscul a confiscat 100.000 de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri