Numarul insolventelor nou deschise in 2014 a scazut semnificativ, comparativ cu anul anterior (-28% potrivit estimarilor Coface), la 21.815 de proceduri deschise. Coface apreciaza ca scaderea semnificativa a insolventelor inregistrate in 2014, fata de anul anterior este una relevanta strict din punct de vedere statistic, dinamica fiind inregistrata pe fondul unui efect de baza, precum si a scaderii numarului de insolvente in randul firmelor foarte mici.

Mai mult decat atat, potrivit numarului de insolvente estimat, Romania ramane in continuare in topul tarilor cu incidenta cea mai mare fata de media din regiune a insolventelor la 1.000 firme active. Sectorul constructiilor, fabricarea produselor textile, asanarea si indepartarea gunoaielor, horeca si industria alimentara sunt in top cinci sectoare cu cel mai ridicat numar al insolventelor nou deschise pe parcursul anului 2014 raportat la 1.000 de firme active.

Shutterstock / Supermarket

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri