Cauza in care va fi audiat Mihailescu este disjunsa din dosarul despagubirilor pentru un teren supraevaluat, in care Bica este arestata preventiv.
Potrivit anchetatorilor, Alina Bica ar fi primit mita de la omul de afaceri Ovidiu Tender, care era judecat in dosarul Carom, intocmit chiar de fosta sefa a DIICOT. Astfel, Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihailescu si judecatorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat in sensul formularii unei aparari favorabile in dosarul Carom, scrie Mediafax.

In acest scop, omul de afaceri i-a dat lui Mihailescu documente din dosar, pe care acesta sa le consulte impreuna cu Bica. In schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihailescu si Bica un teren, fostul ofiter de Politie judiciara primind si bani pe card. In cele din urma, in decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat in dosarul Carom la 11 ani si patru luni de inchisoare, decizia nefiind insa definitiva.

In dosarul disjuns din cel al despagubirilor pentru un teren supraevaluat, Alina Bica este cercetata si pentru ca ar fi luat mita 3,5 milioane de euro de la Ioan Niculae, prin intermediul lui Liviu Dragnea, ca sa intervina in solutionarea dosarului deschis de DIICOT pe numele omului de afaceri, fostei sefe a DIICOT fiindu-i promisa si functia de procuror general. Alina Bica a fost adusa, joi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiata, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Potrivit surselor citate, Alina Bica a fost adusa din arestul Politiei Capitalei la DNA pentru a oferi mai multe lamuriri anchetatorilor.

Elena Udrea a primit si ea chemarea procurorilor, astazi

La DNA este audiata si presedintele PMP, Elena Udrea, in dosarul Microsoft. Potrivit unor documente ale procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, Elena Udrea a fost pusa sub acuzare pentru spalare de bani si fals in declaratii de avere, intrucat nu a mentionat imprumuturi acordate de fostul sau sot, Dorin Cocos, firmei acestuia SC Euro Hotels International Co SRL, in conditiile in care Udrea declara incasarea de dividende de la aceasta societate.

Elena Udrea, presedintele Partidului Miscarea Populara, a postat in aceasta dimineata un mesaj pe pagina personala de Facebook prin care isi anunta fanii ca a „fost invitata la DNA”, desi se declara surprinsa de decizia procurorilor. Ea ar fi acuzata de spalare de bani si fals in declaratii.

Sursa foto: justitie, Shutterstock