"Nu stiu nimic despre cazul retrocedarilor supraevaluate in care ar fi implicati doamna Alina Bica si fostul meu sot, Dorin Cocos. Nu am nicio legatura cu acest subiect si niciun fel de implicare in acest caz. Relatia de prietenie pe care o am cu doamna Alina Bica este de notorietate publica, nu am tinut-o niciodata ascunsa si a inceput ca urmare a colaborarii in Guvernul din care amandoua am facut parte", scrie Udrea.

Presedintele PMP tine sa precizeze, "vazand ca s-a speculat pe ideea nominalizarii" Alinei Bica in comisia de la ANRP, ca acesta "a reprezentat acolo Ministerul Justitiei ca efect al legii". "Precizez ca nu am discutat niciodata cu doamna Bica despre activitatea ei la ANRP, nici cand era acolo, nici dupa ce a plecat din respectiva Comisie. Mai mult, pana la suspendarea activitatii Agentiei, nu am stiut macar ca ea este cea care reprezinta Ministerul Justitiei (MJ) in restituirea proprietatilor, nefiind un aspect care sa fie de interes pentru activitatea mea in Guvern", adauga Elena Udrea.

Sefa PMP are, in aceeasi postare, cuvinte de lauda despre Bica. "Am apreciat intodeauna profesionalismul doamnei Alina Bica, recunoscut prin participarea sa la elaborarea celor doua noi Coduri Penale si la mentinerea legalitatii actelor adoptate de Guvern pe care chiar ea le aviza, de regula, din partea MJ", noteaza Udrea, care conchide sustinand ca nu stie faptele de care este acuzata sefa DIICOT, dar ca spera ca acesta "isi va putea dovedi nevinovatia in fata legii".

Citeste si:

Inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale, pe un site au aparut mai multe fotografii cu Elena Udrea alaturi de Alina Bica, la Paris. Dupa cateva ore de la aparitia fotografiilor, site-ul respectiv nu a mai putut fi accesat.

Omul de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni "pe langa factori de decizie din cadrul ANRP" in vederea solutionarii dosarului in care Gheorghe Stelian, zis Stelu, cerea despagubiri pentru terenul supraevaluat cu 61 de milioane de euro, se sustine intr-o declaratie data anchetatorilor care instrumenteaza cauza despagubirilor, conform unor documente DNA ce au stat la baza deciziei de arestare a sefei DIICOT Alina Bica.