Guvernul Romaniei are la dispozitie doua luni pentru procedurile de extradare a Elenei Udrea si Alinei Bica

Joi seara, oficialitatile din Costa Rica au anuntat ca Guvernul Romaniei are la dispozitie doua luni pentru procedurile de extradare a fostului ministru al Turismului Elena Udrea si a fostei sefe a DIICOT Alina Bica. Cu toate ca exista anumite "avantaje" pentru Elena Udrea ca urmare a copilului nascut, procedura de extradare poate continua, au atras atentia autoritatile, potrivit G4Media.

Reprezentantii Interpol Costa Rica spun ca procedura de extradare poate continua, desi Elena Udrea are un copil, dar recunosc ca exista ”avantaje” pe care cele doua le-ar putea folosi pentru ca procedura sa nu fie dusa pana la capat.

Seful Interpol Costa Rica a oferit, joi seara, intr-o conferinta de presa, detalii despre modul in care au fost retinute Elena Udrea si Alina Bica, dar si despre statutul acestora.

”Elena Udrea are un ordin de retinere internationala pentru mita si abuz in serviciu. (…) Alina Bica are o nota rosie in baza Interpol. Pe Alina Bica au acuzat-o de coruptie. La un moment dat, Alina Bica a fost sefa DIICOT in Romania. Ambele au fost retinute la noi, sunt in detentie preventiva, se asteapta ca procesul de extradare sa fie pus in aplicare imediat”, a declarat seful Interpol Costa Rica.

Potrivit acestuia, odata ce au fost retinute, ”Guvernul are doua luni sa faca tot procesul”.

Citeste si:
NEWS ALERT| Alina Bica a fost arestată în Italia
NEWS ALERT| Alina Bica a fost...

”Persoanele care sunt retinute acum au si cateva avantaje pe care le pot folosi pentru ca acest proces sa nu fie dus la sfarsit. Sunt retinite intr-un centru penal al Ministerului Justitiei pentru ca in momentul de fata statutul lor este de persoane care urmeaza sa fie extradate. Ele au intrat in februarie legal in tara noastra, avem o solicitare de exil din partea lor, vom vedea cum se va duce la capat procesul de deportare”, a mai spus seful Interpol Costa Rica.

Potrivit acestuia, ”daca o persoana are si un copil in aceasta tara nu este un impediment pentru a duce pana la capat procesul de extradare”.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea si fosta sefa DIICOT Alina Bica au fost retinute de Biroul National Interpol din Costa Rica, a anuntat institutia, care a precizat ca ele au fost ridicate de pe strada.

Avocatul Elenei Udrea, sigur ca instanta va tine cont de copil: Sanse "zero" de extradare

Veronel Radulescu, avocatul Elenei Udrea, a afirmat ca instanta va tine cont, cu siguranta, de faptul ca fostul ministru are un copil de cateva zile, care nu poate fi despartit de mama, potrivit legislatiei din Costa Rica, dar si de statutul de azilant, din care decurge dreptul de a nu fi extradat.

Citeste si:
Udrea: Alina Bica nu mai calca in Romania
Udrea: Alina Bica nu mai...

Avocatul a mai spus ca, in opinia sa, sansele ca Elena Udrea si Alina Bica sa fie aduse in tara pentru a-si ispasi pedeapsa sunt “zero”.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat, legat de retinerea Elenei Udrea, ca procedura de extradare va parcurge etapele legale, el spunandu-le jurnalistilor sa nu faca “din acest personaj” un subiect national.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri