Potrivit unor documente ale Directiei Nationale Anticoruptie, publicate duminica de jurnalistul Robert Turcescu, pe blogul sau, procurorii DNA fac cercetari intr-un nou dosar ce o priveste pe Alina Bica, disjuns din cel in care fostul procuror sef al DIICOT este arestat.

Bica este acuzata de abuz in serviciu, dupa ce a facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), care, in 2011, i-a acordat omului de afaceri Gheorghe Stelian o despagubire ilegala, pentru un teren din Capitala supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. In acest dosar, ea este cercetata in arest preventiv.

Conform ordonantei de disjungere a cauzei, dupa atribuirea valorii terenului, de catre expertul evaluator Emil Nutu si inainte de aprobarea raportului de catre comisia din ANRP, Gheorghe Stelian a cesionat cote-parte din teren catre oamenii de afaceri Valentin Visoiu, Adrian Andrici si Gabriel Gheorghe, "scopul urmarit prin aceasta cesiune fiind mijlocirea de catre cedenti" a legaturii cu membrii comisiei "prin intermediul lui Cocos Dorin, Cocos Alin (fiul lui Dorin Cocos, n.r.) si Udrea Elena Gabriela".

Citeste si:

In urma acordarii despagubirii pentru teren, actiunile obtinute la Fondul Proprietatea au fost tranzactionate, "iar o parte din bani au fost directionati catre membrii familiei Cocos (Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela)".

In urma implicarii Alinei Bica in acest caz, fosta sefa a DIICOT a primit, "fara a plati contravaloarea, o cota parte dintr-un teren situat la Snagov, in suprafata de 4.425 de metri patrati, apartinand numitei Chiriac Olguta", tranzactia imobiliara fiind facuta prin interpusi, conform documentului citat.

Olguta Chiriac este fosta sotie a lui Dorin Cocos si mama lui Alin Cocos, precizeaza procurorii in ordonanta.