2015 se anunta un an al schimbarilor in piata de M&A, iar tranzactiile de salvare si cele de consolidare vor domina piata, a spus Bogdan C. Stoica, partener al casei de avocatura Popovici Nitu si Asociatii (PN&A), in cadrul emisiunii de business WALL-STREET 360.

  • Trecem la o alta structura a tranzactiilor de M&A si ne-am indepartat putin de profilul tranzactiilor din anii anteriori. Tranzactiile de necesitate si de salvare au fost inlocuite de alt tip de tranzactii, desi 2015 va fi inca dominat de tranzactii de necesitate si de consolidare;
  • Exista un exces de lichiditate in piata, finantatorii sunt cumva fortati sa iasa dintr-o stare de relativa inertie care i-a dominat in ultimii ani.
  • Apetitul pentru finantare este mai degraba prezent in domenii de nisa, unde potentialii investitori au o imagine mai concreta despre evolutia afacerilor in care pot investi.

Bogdan C. Stoica are o experienta de 16 ani in avocatura de M&A, perioada in care a asistat juridic 60-70 de tranzactii, cu o medie de 5-6 deal-uri pe an.

Avocatul Bogdan C. Stoica vorbeste despre tendintele momentului in fuziuni si achizitii. Urmareste concluziile si recomandarile sale in materialul VIDEO de mai sus.

Citeste si
Avocatul care a lucrat in 70 de tranzactii