Sebastian Ghita a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Deputatul este suspectat de sprijinirea unui grup infractional organizat, anunta DNA.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Ghita trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: sa se prezinte la DNA Ploiesti, ori de cate ori este chemat, sa informeze de indata DNA Ploiesti cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la Inspectoratul Judetean de Politie Prahova - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat, sa nu paraseasca tara, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent, sa nu se apropie de anumite persoane nominalizate si sa nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale, si sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme, informeaza Mediafax.

Deputatul Sebastian Ghita a fost audiat marti la DNA Ploiesti, in dosarul in care sunt vizati si cumnatul lui Ponta, Iulian Hertanu, seful CJ Prahova Mircea Cosma si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Deputatul Sebastian Ghita a iesit de la DNA Ploiesti, spunand ca a fost inceputa urmarirea penala in cazul sau si are interdictie de a se intalni cu seful CJ Prahova Mircea Cosma si fiul acestuia Vlad Cosma, pusi sub control judiciar in dosarul in care e vizat si Iulian Hertanu, cumnatul lui Ponta.

Sebastian Ghita a spus, la iesirea de la DNA Ploiesti, unde a fost audiat mai multe ore, ca s-a inceput urmarirea penala impotriva sa si ca a fost pus sub control judiciar in dosarul privind fraudarea de fonduri UE in cazul proiectului pentru extinderea canalizarii in orasul Comarnic, lucrari executate de o asociere de firme din care face parte si SC Grossmann Engineering Group, al carei administrator este Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Ghita a mai spus ca are interdictia de a lua legatura cu presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si cu fiul acestuia, deputatul PSD, Vlad Cosma, pusi sub control judiciar in acest dosar.

Deputatul Sebastian Ghita a mai afirmat ca a dat declaratii in fata procurorilor despre natura relatiilor pe care le are cu Iulian Hertanu si ca le-a explicat anchetatorilor ca nu este unul dintre apropiatii cumnatului premierului. El a mai spus ca, in opinia sa, in orice judet s-ar fi derulat contractul ar fi putut exista suspiciuni ca firma Grossmann Engineering Group ar fi fost favorizata de catre autoritati, dar ca acest lucru nu este posibil avand in vedere ca e vorba de fonduri europene.

Intrebat care sunt relatiile sale cu Vlad Cosma, Ghita a raspuns ca este ”coleg de partid ca si Mircea Cosma”, el mentionand ca pe functionarul CJ Prahova nu-l cunostea. ”Nu-mi dau seama unde poate sa se gaseasca o dovada ca eu i-as fi sprijinit”, a spus Ghita, precizand ca intre el si premierul Victor Ponta ”nu a fost niciodata vreo discutie”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri