Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca procurori ai Serviciului Teritorial Constanta fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza "suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie, infractiuni electorale si infractiuni de serviciu, comise in perioada 2009-2013". Potrivit sursei citate, anchetatorii fac joi 19 perchezitii in Bucuresti si in judetele Constanta, Prahova si Sibiu, din care una este sediul unei institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si fundatii, potrivit Mediafax.

Surse judiciare au declarat, pentru corespondentul Mediafax, ca institutia publica unde au loc perchezitii este Consiliul Judetean Constanta. De asemenea, procurorii au descins si la birourile Fundatiei Fantasio. La sediul Consiliului Judetean Cosntanta sunt prezenti si presedintele Nicusor Constantinescu si vicepresedintele Cristian Darie.

Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.