Politistii din Arges fac astazi 9 perchezitii, intr-un dosar in care bugetul de stat ar fi suferit un prejudiciu de doua milioane de euro. Un director din CEZ este acuzat de conflict de interese si abuz in serviciu.

Potrivit unor surse judiciare, printre imobilele perchezitionate de anchetatori este si locuinta sefului centrului operational care se ocupa cu extinderea retelelor CEZ in judetul Arges, Stefan Frantu, cercetat pentru conflict de interese si abuz in serviciu. Stefan Frantu este suspectat ca a sprijinit o societate comerciala care ii apartine sa obtina contracte pentru lucrari de instalatii electrice in judetului Arges. Firma controlata de directorul din cadrul CEZ nu ar fi platit impozitul pe profit, informeaza Mediafax.

Anchetatorii au facut perchezitii si la sediul firmei controlate de Frantu.

Alaturi de Frantu, in dosar este suspectata o alta persoana, au precizat sursele citate. CEZ Romania confirma ca persoana vizata in aceste verificari este Stefan Frantu, angajat al departamentului COER. "In acest moment, nu detinem alte informatii referitoare la obiectul cercetarilor. Grupul CEZ in Romania se dezice vehement de orice act de coruptie sau practica nelegala a angajatilor sai si pune la dispozitia institutiilor abilitate toate informatiile necesare pentru clarificarea situatiei", au declarat reprezentantii CEZ Romania.

Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA, care, dupa procesul de transformare, asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete, respectiv Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman. Afacerile Grupului CEZ in Romania sunt reprezentate de opt companii - CEZ Distributie, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.

Citeste si:
CEZ: Vanzarea activelor din Romania incepe in octombrie
CEZ: Vanzarea activelor din...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Proiect: Majorarea pedepselor în cazul celor care propagă bolile contagioase
Setari Cookie-uri