Rares Bogdan a venit, joi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), el spunand ca a cerut procurorului din dosarul lui Marian Vanghelie sa-l primeasca pentru a sta de vorba, dupa ce primarul Sectorului 5 ar fi facut o referire la el intr-o discutie interceptata de anchetatori.

Realizatorul de televiziune Rares Bogdan a spus, la intrarea in sediul DNA, ca i-a cerut, vineri, procurorului care instrumenteaza dosarul lui Marian Vanghelie sa stea de vorba cu el, precizand ca "omul a fost extrem de amabil". Rares Bogdan a fost intrebat daca a vorbit cu primarul Sectorului 5 al Capitalei despre dosarul in care aceste este vizat, el raspunzand ca s-a intalnit cu edilul, la fel ca si cu alti politicieni, dar nu a discutat niciodata despre acest lucru. Intrebat daca l-a dat in dat in judecata pe procurorul care a instrumentat cazul lui Vanghelie, asa cum spunea la sfarsitul saptamanii trecute, Rares Bogdan a spus: "Am dat in judecata Romania TV, pentru cea cu 350.000, nu pentru cea cu cealalta, care cred ca este un teribilism al lui Marian Vanghelie in fata procurorilor", arata Mediafax.

De asemenea, jurnalistul a fost intrebat daca nu s-a gandit sa-l dea in judecata si pe primarul Sectorului 5, el declarand: "Credeti ca Marian Vanghelie mai trebuie sa fie dat in judecata si de unul pe care il cunoaste? Nu dau in oameni care deja au probleme. Niciodata!". Referitor la faptul ca i-ar fi cerut presedintelui Klaus Iohannis vreun favor pentru Marian Vanghelie, Rares Bogdan a spus ca, intr-o emisiune in care l-a avut invitat pe seful statului, a stat de vorba cu acesta cinci minute inainte si cinci minute dupa, iar la discutie au asistat 20 de oameni.

"Dansul este presedinte. Ma bucur enorm ca este presedinte pentru ca altfel Romania era intr-o situatie extrem de complicata. Ma bucur ca oamenii astia din spatele meu (DNA- n.red.) fac curatenie in Romania, ca Romania trebuie restartata, nu asa spune domnul Iohannis?", a adaugat Rares Bogdan. In ceea ce priveste faptul ca Vanghelie i-a folosit numele in discutia cu Mariana Carla Dinu, Bogdan a spus: "Sunt cunoscut. Pe cine sa foloseasca? Pe Andreea? Daca era acum zece ani, o foloseau pe Andreea Esca. Acum ma folosesc pe mine, sunt foarte cunoscut". Rares Bogdan a anuntat recent ca va da in judecata postul de stiri Romania TV pentru citarea unei presupuse stenograme in care Marian Vanghelie ar fi marturisit ca i-ar fi oferit omului de televiziune "350.000 de euro la punga".

Rares Bogdan, al carui nume este mentionat, in interceptari, de Marian Vanghelie ca om de legatura cu presedintele Iohannis, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca este un abuz infiorator al procurorului de caz si ca nu are nicio legatura de niciun fel cu Vanghelie, fiind in relatii cu acesta ca si cu multi alti politicieni. "Nu e normal ce au facut, mi se pare inadmisibil sa introduci numele presedintelui, numele meu pe o chestiune...Vanghelie putea sa zica orice, ca intervine la Obama, la seful CIA, la Merkel, la Putin. Nu e normal sa fiu bagat in rahatul asta, este o aberatie, nu aveam ce sa caut in acest referat", afirma jurnalistul Rares Bogdan, la Antena 3.

Primarul sectorului 5 Marian Vanghelie, arestat pentru fapte de coruptie, declara intr-o convorbire telefonica interceptata de procurori ca tine legatura cu presedintele Klaus Iohannis, care ar avea nevoie de el ca sa faca majoritate la Senat, prin Rares Bogdan. Potrivit unor surse judiciare, la dosarul in care Marian Vanghelie este acuzat de luare de mita pentru favorizarea unor firme in atribuirea de contracte cu primaria, apare interceptarea unei convorbiri intre primar si Mariana-Carla Dinu. Aceasta ar fi intermediat primirea de catre Vanghelie a unor parti din "comisionul" de 20 la suta din valoarea contractelor pretins de primar. In conversatia interceptata, Vanghelie incearca sa o convinga pe Dinu sa dea declaratii in favoarea sa, spunandu-i sa stea linistita pentru ca el poate interveni pe langa presedintele Klaus Iohannis, prin intermediul jurnalistului Rares Bogdan.

"VANGHELIE DANIEL MARIAN: Deci, eu stiu toate fazele.Deci, nu trebuie sa... sa discutam! Discutam numai la ureche, asa! Si eu...Poti sa te duci acasa, sa vii mai tarziu, sa vin la tine, sa trimit avocatul,sa vina... Eu recunosc ca ai venit la mine, ca nu sunt prost! Tre' sa recunosc: 'Da, domn'e, a venit, ai venit sa te sfatui cu mine.' Si daca vrei... Da' spune-mi adevarul! Pentru ca ma poti ajuta! E pacat de Dumnezeu asa sa...pentru ca te sperii... ca nu te ajuti nici pe tine, nici pe mine, intelegi? Ai rabdare, dracu, ramai cu casele alea, sunt un milion de euro. N-are rost. Eu ma duc oricum in seara asta, auzi, sa vorbesc cu RARES, sa se duca maine dimineata, la prima ora, la IOHANNIS, intelegi? Ca eu am o... tin relatia prin RARES BOGDAN cu IOHANNIS, pentru ca are nevoie de mine sa fac majoritatea la Senat.
D.M.C.: Am inteles!
.............................................................................................................................
D.M.C.: N-a venit?
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Da' te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a intamplat acolo, ca sa stiu! Te rog eu frumos! Ai incredere in mine! Eu te cunosc! Eu stiu bine si cum fac astia cu jocurile, intelegi? Eu, dupa ce termin cu tine si cu avocatii, ma duc la... ma duc si ma intalnesc ca sa trimit pe cineva la IOHANNIS acasa. Deci, eu o sa incerc sa opresc cacatul asta, da' problema... am nevoie de tine sa fii langa mine. Nu stiu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo si hai sa vedem cum o intoarcem cu avocatii! Ma gandesc, ca nu-s nebun si tu esti desteapta. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocam! Zi-mi ce s-a intamplat, cum s-a intamplat, ce ti-a zis sa faci? Si cu mine ce sa faci si daca vii la mine si nu stiu ce si dupa aia eu iti...discutam, daca vine avocatul, discutam! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu stiu ce, nu stiu... Ma, ce scrii tu, asta, nu stie nimeni, decat noi doi, da-o naibi! Spune-mi, nu ti-au zis sa ma... vorbesc, sa vezi, sa ma inregistreze ei de pe undeva, sa faca, sa ma prinda cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! ...[neinteligibil]...in, in tine sta, in tine sta pentru... Tu... daca te tii bine un pic este decat ca sa nu mi se intample ceva", arata sursele citate, care redau din documente ale anchetatorilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri