George Copos a declarat, marti, la iesirea din penitenciar, ca a crezut "enorm de mult" in puterea judecatoreasca si vrea sa creada intr-un stat de drept, insa a subliniat ca este ingrijorat ca fiica sa nu mai vrea sa ramana in Romania.

"Ma simt rusinat. Sunt un om care a creat 5.000 de locuri de munca. Sunt un om care a facut in Romania peste 200 de milioane de euro investitii si nu vreau sa spun altceva decat ca eu am crezut enorm de mult in cea de-a treia putere in stat, puterea judecatoreasca. Am crezut si vreau sa cred intr-un stat de drept. Acum, eu sunt extrem de ingrijorat ca ai mei copii, Alexandra care a stat zece ani in Statele Unite ale Americii, care a facut cele mai mari universitati si masterate, nu mai vrea sa ramana in Romania", a spus Copos la iesirea din Penitenciarul Jilava.

Fostul finantator al Rapidului a adaugat ca, in viata, a facut doua erori, respectiv faptul ca s-a implicat in viata politica si ca a "cheltuit 30 de milioane de euro la fotbal".

"In penitenciar nu faci altceva decat sa citesti si daca citesti si iti faci un program in care sa citesti inseamna totul pentru un om care este lipsit de libertate. Recunosc ca aici, in aceste 400 de zile, am citit cat n-am citit in viata mea. Am citit marii filosofi si asta este extrem de important. Veti gasi in lucrarile mele teme care nu au fost abordate de specialistii in domeniu. Este important sa stii ce ai de facut in ziua aceea, in noaptea aceea", a spus Copos.

George Copos a adaugat ca pleaca de la penitenciar direct la spital, pentru a-si efectua analizele.

Fostul patron al Rapidului a fost eliberat conditionat, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani de inchisoare, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

Tribunalul Bucuresti a admis astfel contestatia lui George Copos in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 5 prin care a fost respinsa propunerea de eliberare conditionata. Instanta Tribunalului Bucuresti a dispus ca George Copos sa fie pus de indata in libertate.
Judecatoria Sectorului 5 a respins, in 25 februarie, propunerea de eliberare conditionata a lui George Copos, trimisa instantei dupa ce Comisia de la Penitenciarul Rahova a stabilit ca acesta intruneste conditiile pentru a fi pus in libertate, intrucat a executat o treime din pedeapsa de patru ani.

Magistratul de la Judecatoria Sectorului 5 arata, in motivarea deciziei, ca George Copos a scris cinci lucrari stiintifice in penitenciar, dar nu a dovedit ca s-a straduit sa se indrepte si nici nu a demonstrat ca a facut eforturi reale pentru reinsertie sociala.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri