“Am intrat in era moderna a dezvoltarii imobiliare, unde designul si constructia trebuie sa se alinieze demersurilor inovatoare ale certificarilor verzi. Precertificarea Ana Tower este prima dintr-o serie de initiative pe care GTC si Ana Holding le intreprind in misiunea de a crea valoare pe termen lung”, a declarat Shimon Galon, CEO al GTC Romania. [Citeste si Galon, GTC: Pe piata de birouri sunt doar scaune muzicale]

La finalizare, Ana Tower va avea o suprafata construita de circa 40.000 mp si o parcare subterana cu trei niveluri. Proiectul de birouri este amplasat in apropiere de Piata Presei, zona unde GTC a mai dezvoltat si turnurile City Gate, cunoscute ca sediul Romtelecom si Rompetrol.

"Avem discutii pentru preinchirierea a 40% din Ana Tower, pe care o vom livra peste doi ani. Vom anunta in perioada urmatoare mai multe detalii", spunea recent Galon.

Colliers ofera servicii de consultanta in vederea certificarii verzi si pentru City Gate, care va obtine certificarea verde LEED pentru cladiri existente, numita Existing Building Operations and Maintenance (EBOM). Colliers este una dintre primele companii de consultanta imobiliara din Romania, alaturi de Jones Lang LaSalle, acreditate sa ofere consultanta pentru certificarea verde a cladirilor, dupa ce a lansat acest serviciu in 2011.

Citeste mai multe despre cladirile verzi:
Cum arata birourile viitorului?