Potrivit politistilor, organizatori de concursuri scolare si-au insusit fondurile colectate din taxele de participare, nu au retinut si varsat la bugetul de stat impozitele cu retinere la sursa si au inregistrat in contabilitatea fundatiilor cheltuieli fictive.

Prejudiciul produs prin savarsirea infractiunilor este estimat la 3,14 milioane de euro. In acest dosar avand ca obiect savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani, delapidare si conflict de interese, 80 de perchezitii sunt efectuate de 210 politisti din cadrul Politiei Capitalei, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, in municipiul Bucuresti si in judetele Arges, Ilfov, Constanta, Giurgiu, Maramures, Sibiu si Buzau.

Peste 30 de perchezitii vizeaza scoli, printre care colegiile nationale "Mihai Viteazul", "Spiru Haret" si "Aurel Vlaicu", Liceul Teoretic "Stefan Odobleja" si Colegiul Tehnic "Constantin Brancusi", au declarat pentru surse din Politie, relateaza Mediafax.

Citeste si:

Restul perchezitiilor vizeaza fundatii, asociatii si persoane fizice, printre care revista Arhimede, care organizeaza concursuri scolare, si pe redactorul-sef al acesteia Petrus Alexandrescu, au mai spus sursele citate.

In cauza au fost emise 48 de mandate de aducere pe numele mai multor persoane, ce urmeaza sa fie audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice - Sector 4, in vederea continuarii cercetarilor.
Activitatile au fost desfasurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

La actiune participa si politisti din cadrul Inspectoratelor de Politie ale Judetelor Arges, Constanta, Giurgiu, Maramures, Sibiu si Buzau.