Peste 400 de profesori s-au inscris in primele zile pentru concursurile de directori generali si adjuncti, pana vineri la pranz, la nivel national fiind vacante 6.500 de prosturi de directori generali si 2.500 de directori adjuncti, a declarat purtatorul de cuvant al MENCS, Mirabela Amarandei.

Una dintre conditiile pentru participarea la concurs este ca profesorii sa faca parte din corpul national al expertilor in management educational care numara, dupa a 10-a sesiune de admitere, 23.000 de membri, scrie News.ro.

"Pana la sfarsitul zilei de joi erau inscrisi 400 de candidati la concurs. La sfarsitul zilei vom vedea cati s-au mai inscris vineri. La nivel national avem 6.500 de posturi vacante de directori generali si 2.500 de directori adjuncti. Este pentru prima data dupa opt ani cand se organizeaza acest concurs", a adaugat purtatorul de cuvant.

Candidatii care vor sa concureze pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct in scoli pot depune dosarele in sistem electronic pe platforma informatica dedicata, incepand de marti, 13 septembrie, si pana in 2 octombrie, acestea fiind primele concursuri organizate dupa opt ani, a declarat, marti, pentru News.ro, ministrul Educatiei, Mircea Dumitru.

"Concursurile de directori sunt primele dupa opt ani. Ele nu bulverseaza sistemul. Ultimele concursuri pentru directori le-am avut acum opt ani, deci nu se poate spune ca ne-am fi grabit. Opt ani de zile a asteptat sistemul ca sa ajungem la implementarea unor masuri care sa arate profesionalism. Dosarele de concurs vor fi depuse electronic pe platforma informatica dedicata, in perioada 13 septembrie - 2 octombrie, potrivit Procedurii de inscriere electronica, disponibila pe site-ul inspectoratului scolar judetean", a precizat ministrul Educatiei.

Citeste si:
Global Records va colabora cu TVR pentru Eurovision
Global Records, la...

Conform deciziei ministerului, proba scrisa va avea loc pe 12 octombrie. Interviul si evaluarea CV-ului se vor desfasura in perioada 17 octombrie - 17 noiembrie. Afisarea rezultatelor concursului este programata in data de 18 noiembrie, fiind urmata de o perioada alocata depunerii contestatiilor: 21-23 noiembrie.

Solutionarea contestatiior si afisarea rezultatelor finale sunt prevazute pentru intervalul 24 noiembrie - 9 decembrie 2016. Ultima etapa a concursului - validarea in consiliul de administratie al inspectoratului scolar a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister - este programata in data de 16 decembrie 2016.

Sursa foto: joingate, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Politiștii au dat amenzi de 120.000 lei pentru nerespectarea stării de alertă
Setari Cookie-uri