Productia TV "Koh-Lanta", editia franceza a emisiunii "Surviver", a fost oprita, iar emisiunea a fost anulata pentru intregul sezon 2013, dupa ce unul dintre concurenti, in varsta de 25 de ani, a murit in prima zi de filmari, in Cambodgia, scrie Mediafax.

"Acest sezon, ce trebuia filmat in Cambodgia, a fost definitiv oprit (...) Toata echipa este pe cale sa fie repatriata", a declarat Alexandre Petit, un director al postului TF1, fara sa se pronunte in legatura cu viitorul emisiunii "Koh-Lanta".

Niciun deces nu a indoliat pana acum aceasta emisiune-concurs, lansata in Franta in 2001, si niciun un program din gama "reality-show" produs in aceasta tara.

Gérald Babin, in varsta de 25 de ani, participant la cea de-a 16-a editie a emisiunii "Koh-Lanta", a murit vineri din cauza unei crize cardiace, in prima zi de filmari, pe insula Koh Rong, aflata la mica distanta de orasul cambodgian Sihanoukville.

Concurentul a murit in spitalul din acest oras, unde a fost transportat de urgenta la bordul unui elicopter.

Trupul sau neinsufletit a fost transportat la Phnom Penh, capitala Cambodgiei, de producatorii francezi ai emisiunii si de reprezentantii Ministerului cambodgian al Turismului.

O sursa judiciara de la Paris a spus ca decesul nu prezinta "niciun caracter suspect", iar Parchetul francez nu a fost sesizat in legatura cu acest caz.

Cu un fizic impozant si atletic, Gérald Babin efectuase, ca toti ceilalti candidati, o vizita medicala in cadrul procesului de selectie a concurentilor, a precizat postul TF1.

El a acuzat o serie de crampe in timpul primei etape a emisiunii, care este programata dupa sosirea concurentilor in locul unde au loc filmarile. Gérald Babin fost imediat consultat de medicul de urgenta al emisiunii, care i-a acordat primele ingrijiri si a decis evacuarea lui de pe insula.

Barbatul a fost apoi victima unei serii de stopuri cardiace in timpul transferului spre spital, unde decesul sau a fost constatat de medici.

Combinatie de reality-show si aventura, emisiunea "Koh-Lanta" prezinta intr-un singur format strategii, tehnici de supravietuire si intreceri sportive in diverse zone paradisiace de pe glob, in care abunda apa limpede a oceanului, plaje cu nisip fin si suprafete intinse de jungla.

Conditiile precare de "supravietuire" in care evolueaza concurentii fac parte din conceptul si succesul emisiunii: foame, lipsa igienei, diverse privatiuni etc. Totusi, aceste conditii "extreme" nu pot fi considerate vinovate pentru aceasta tragedie, intrucat decesul s-a produs in prima zi de filmari.

"Koh-Lanta" este una dintre emisiunile postului TF1 cu cele mai mari audiente: precedentul sezon a realizat o cota de audienta de 29,9% si a fost urmarita in medie de 7,4 milioane de telespectatori.

Sursa foto: http://www.tf1.fr/koh-lanta/news/communique-7892752.html

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Coronavirus: Primul deces raportat in Franta. La cat a ajuns bilantul mondial
Setari Cookie-uri