Prima inregistrare muzicala a lui Pavarotti, lansata dupa 50 de ani

Prima inregistrare muzicala din cariera lui Luciano Pavarotti, realizata in 1963, va fi inclusa pe un album care va cuprinde 50 dintre hiturile marelui tenor si va fi lansat in octombrie, informeaza bbc.co.uk.

Inregistrarea - aria "Che Gelida Manina" din "La Boheme" de Giacomo Puccini - a fost realizata dupa debutul tenorului la televiziunea britanica, in 1963, in emisiunea "Sunday Night At The London Palladium with Bruce Forsyth", conform Mediafax.

Inregistrarea a fost descoperita in arhiva personala a tenorului de vaduva lui Pavarotti, Nicoletta Mantovani, si a fost remasterizata special pentru lansarea din toamna.

Pe langa aceasta inregistrare, albumul care va fi lansat in octombrie, la Decca Records, va mai cuprinde, printre altele, "Nessun Dorma", dar si duete cu o serie de staruri precum Frank Sinatra, Bono si Eric Clapton.

Pavarotti a semnat un contract cu Decca Records in 1963, in acelasi an in care si-a facut debutul la Royal Opera House din Londra.
Luciano Pavarotti a murit din cauza unui cancer la pancreas, la varsta de 71 de ani, pe 6 septembrie 2007, la Modena.

Luciano Pavarotti a fost unul dintre cei mai importanti tenori ai tuturor timpurilor: un timbru inconfundabil, o prezenta carismatica si un spirit care a reusit sa impuna gustul pentru muzica de opera unui public larg.

Luciano Pavarotti a abordat un repertoriu imens si foarte variat, de la opera la canzoneta si muzica usoara, impunand un nou model de vedeta a muzicii clasice, promovata la nivel global. Pavarotti si-a proiectat vocea de tenor dincolo de scena traditionala de opera, popularizand arta lirica pe stadioane pline de spectatori, alaturi de tovarasii sai de breasla Placido Domingo si José Carreras. Pavarotti a reusit sa reformeze imaginea clasica a cantaretului liric, formand duete inedite cu staruri


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri